Festival Prague Proms ukončí americká zpěvačka Melody Gardot

Festival Prague Proms ukončí americká zpěvačka Melody Gardot

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražský hudební festival Prague Proms, který odstartuje již 18. června, připravuje opět velmi bohatý program s věhlasnými světovými umělci. Svou českou koncertní premiéru si v rámci festivalu užije i americká blues-jazzová zpěvačka Melody Gardot, která se stane pomyslnou třešínkou na dortu.

Koncert Melody Gardot, během kterého zazní i skladby z posledního alba Currency of Man, totiž celý 12. ročník mezinárodního hudebního festivalu 26. července ukončí. Vystoupení se uskuteční ve Smetanově síni Obecního domu. Kromě písní z nejnovější desky se mohou návštěvníci těšit i na skladby z třech starších studiových alb. Mimo jiné i z desky My One and Only Thrill, která získala hned tři nominace na cenu Grammy.

Jednatřicetiletá hudebnice zaujme fanoušky nejen krásným hlasem, ale také svou hrou na klavír či kytaru. Svou kariéru zahájila poměrně neobvykle. V roce 2003 ji totiž z kola srazilo auto, přičemž mladá Melody Gardot utrpěla poškození mozku. Při zotavování jí pak byla naordinována terapie hudbou, během níž snaha zpívat pomáhala jejímu mozku posouvat mysl dál. Dnes by již nikdo netipoval, že ještě před pár lety byla zpěvačka schopna si hudbu jen pobrukovat.

Již 12. ročník festivalu Prague Proms kromě Melody Gardot nabídne i další zajímavé koncerty, během nichž se mohou návštěvníci těšit jak na klasickou, tak i jazzovou a filmovou hudbu. Chybět nebude držitelka Grammy Dianne Reeves a Angeligue Kidjo, sopranistka Edita Gruberová či rakouský soubor Mnozil Brass. Festival pořádá Český národní symfonický orchestr. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Melody Gardot

Více o "Prague Proms"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!