Startuje Zlomvaz Festival! Nabídne divadelní představení studentů visegrádské čtyřky

Startuje Zlomvaz Festival! Nabídne divadelní představení studentů visegrádské čtyřky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Studentský divadelní festival ZlomDAMUvaz chystá i letos přehlídku škol visegrádské čtyřky. Kromě českých divadelních spolků se tak mohou návštěvníci těšit na divadelníky ze Slovenska, Polska i Maďarska. Festival startuje již dnes, ve středu 4. května, a proběhne v několika pražských lokacích.

Osm velkých představení v divadle DISK, řada dalších her v Řetízku a učebnách DAMU, koncerty v kavárně Na Hollaru, ve dvoře Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy i v Klubu Famu a rooftop bistro – takový bude letošní ZlomDAMUvaz, který odstartuje dnes 4. května workshopem fyzického básnictví a workshopem filmového a divadelního maskování. Následovat budou první festivalové inscenace a večer bude festival slavnostně zahájen na střeše divadla DISK.

A na představení od jakých divadelních škol se mohou tedy návštěvníci těšit? Kromě DAMU, JAMU a HAMU na festival dorazí třeba maďarská University of Theatre and Film Arts Budapest s inscenací Do Fish Sleep?. Chybět nebude ani Vysoká škola múzických umění v Bratislavě s hrou Hostel Tchekhov či polští mladí divadelníci s inscenací Ooh, You Heavy Belly

Jak bylo zmíněno již výše, festival ZlomDAMUvaz se rozhodně neomezuje pouze na zajímavé divadelní inscenace z Česka i ze zahraničí. Připraveno je totiž i mnoho workshopů, diskuzí a přednášek s českými i zahraničními lektory. Organizátoři nezapomínají ani na pořádné protažení, proto se mohou návštěvníci hned první den zúčastnit třeba i lekce jógy. Festivalový den pak vždy zakončí filmová projekce na střeše DISKU.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo DISK

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!