PJ Harvey právě dnes vydává svoji novou studiovou desku

PJ Harvey právě dnes vydává svoji novou studiovou desku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Britská zpěvačka, skladatelka, hudebnice a občasná básnířka PJ Harvey se vrací s novým albem. Desku pojmenovanou The Hope Six Demolition Project vydává právě dnes!

V pořadí deváté studiové album šestačtyřicetileté umělkyně vychází po pěti letech od její ceněné desky Let England Shake, za kterou získala i prestižní Mercury Price. PJ Harvey se při psaní písní pro svoji novinku The Hope Six Demolition Project nechala inspirovat cestami po Kosovu, Afghánistánu a Washingtonu D.C., které absolvovala v uplynulých čtyřech letech.

"Když píšu píseň, představuji si celou scénu. Dokážu si vybavit barvy, dokážu říct, kolik hodin tehdy bylo, vzpomenu si na náladu, kterou jsem tehdy měla," dodává na adresu nové desky, kterou považuje za jednu z nejosobnějších, sama zpěvačka. Ta na ni zařadila celkem jedenáct písní a vydává ji digitálně, na CD a samozřejmě i na stále populárnějším vinylu.

Album The Hope Six Demolition Project rodačka z městečka Bridport natáčela minulý rok v  London's Somerset House. O následnou produkci se opětovně postaral Mark Ellis známý spíše jako Flood, který v minulosti spolupracoval i s U2, New Order, A-ha, Erasure nebo Depeche Mode. Dalším členem týmu byl britský hudebník John Parish, který s PJ Harvey spolupracuje již od jejích hudebních začátků…

Zpěvačka své nové album v současné době propaguje singlem The Community Of Hope, který jasně potvrzuje, že si PJ Harvey i novým albem udržuje svoji vysokou hudební úroveň. O tom se budeme moci přesvědčit v létě osobně, neb svoji novou desku přijede 7. července představit i na Slovensko, kde bude patřit k ozdobám letošního ročníku festivalu Pohoda.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!