Nejnovější články » Hudební novinky

Londýnští Placebo vyjíždí na turné k 20. narozeninám. Nevynechají ani Prahu

14.3.2016,

Alternativní britská kapela Placebo slaví tento rok 20 let od vydání svého debutového alba „Placebo“. A jak lépe toto jubileum oslavit než společně se svými fanoušky? V říjnu proto odstartuje rozsáhlé turné s názvem 20 Years of Placebo. V rámci něj zahraje kapela také v Praze.

Placebo se tak vrátí do České republiky po třech letech, kdy vystoupili před vyprodaným publikem v pražské Lucerně. Tentokrát se koncert uskuteční 8. listopadu ve Foru Karlín. Kapela v rámci show představí všechny zásadní skladby své hudební kariéry, která trvá už dvě desítky let. Návštěvníci se tak mohou těšit na výběr vůbec ze všech alb.

Řekněme, že zahrajeme i pár skladeb, u kterých jsem se zapřísáhl, že je již nikdy hrát nebudeme. Myslím ale, že nastal čas, abychom si přiznali, že je mnoho fanoušků Placebo opravdu chce slyšet. Měli s námi velkou trpělivost, protože jsme naše komerčně nejúspěšnější písničky jen málokdy hráli,“ říká zpěvák, kytarista a basák Brian Molko. Podle něj je tak turné k 20. výročí kapely vhodnou příležitostí k tomu, aby i tyto nejznámější písně zahráli.

„Tohle turné je pro nás a pro naše fanoušky velká šance znovu si připomenout náš raný materiál. Takže pokud chcete vidět, jak hrjeme písně jako ‚Pure Morning‘ a ‚Nancy Boy‘, které jsme během posledních 10 let nehráli  asi už v budoucnu hrát nebudeme, měli byste některý z našich koncertů navštívit,“ dodává Molko. Kapela má pro fanoušky připravená i některá další překvapení.

Vstupenky na pražský koncert půjdou do prodeje 18. března. Seženete je v internetovém předprodeji sítě Ticketpro za cenu 1290 korun

Foto: Facebook.com/Placebo