The Dumplings zítra představí v brněnské Flédě svůj electropopový lunapark

The Dumplings zítra představí v brněnské Flédě svůj electropopový lunapark

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Skupina The Dumplings vystoupí již zítra (25. února) v Brně na Flédě. Polská dvojice patří k tomu nejzajímavějšímu, co může tamní indie scéna nabídnout.

Talentované duo Justyna Swies a Kuba Karas pochází ze Zabrze. Skupina debutovala v roce 2014, kdy vydala ceněné album No Bad Days. Deska je považována za jednu z nejvydařenějších polských nahrávek posledních let a The Dumplings za ni obdrželi výroční cenu, tzv. Fryderyk Awards.

Osobitá směs elektropopu a retro zvuků, mladická naivita i hravost zaujala nejen doma, dvojice si zahrála na řadě prestižních festivalů včetně maďarského Szigetu a všimli si ji i v britském hudebním časopise NME. Na povedený debut loni The Dumplings navázali vyspělejší a propracovanější deskou Sea You Later, kde více experimentují a posouvají se k celkově temnějšímu zvuku. I přes volnější přístup však jejich skladby neztrácejí popovou přístupnost.

Jejich doposud nejúspěšnějším singlem je Technicolor Yawn z prvního alba. U nás ho můžete slyšet na pražské vlně rádia Expres FM.

Poslední vstupenky na koncert The Dumplings seženete v předprodeji přes Go Out a SMS Ticket, k mání budou i na kase v den konání koncertu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Fléda nabízí i další akce

Umělci: The Dumplings

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!