Světový choreograf Kylián poprvé na repertoáru Národního divadla Brno

Světový choreograf Kylián poprvé na repertoáru Národního divadla Brno

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Národní divadlo Brno v druhé premiéře baletu této sezóny poprvé uvede v repertoáru dílo nejuznávanějšího choreografa současnosti Jiřího Kyliána. Choreografie Petite Mort, po níž se jmenuje i celá baletní inscenace, patří ke Kyliánovým nejžádanějším dílům.

Šest žen, šest mužů a šest kordů jako symbolika agrese, sexuality, energie, ticha a zranitelnosti. Večer se bude skládat ze čtyř různých choreografií, z nich Petite Mort bude poslední. První dvě části jsou choreografie samotného uměleckého šéfa souboru Mária Radačovského – vtipná miniatura „tanečního orchestru“ na 1. větu 5. symfonie Osudové Ludwiga van Beethovena
a taneční mikropříběh Spolu. Ten popisuje cestu lidským živoem jako cestu hledání a nacházení. Ve druhé části večera se představí slovenský choreograf Lukáš Timulák s choreografií Masculine / Feminine, která zkoumá odlišnosti mužského a ženského světa.  

Balet NdB se v této sezóně zaměřil na rozšíření repertoáru v oblasti neoklasicických a současných choreograficých kreací. Pod vedením Mária Radačovského se v inscenaci představí tanečníci Gregor Giselbrecht, Martin Svobodník, Arthur Abram, Ivan Popov a další členové souboru. Premiéra se koná 21. ledna 2016 v Janáčkově divadle Brno.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Janáčkovo divadlo nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Janáčkovo divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!