Městské divadlo Brno chystá muzikál inspirovaný ztroskotáním Titanicu

Městské divadlo Brno chystá muzikál inspirovaný ztroskotáním Titanicu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Městské divadlo Brno uvede na svojí hudební scéně monumentální muzikál inspirovaný osudem nejslavnější námořní katastrofy všech dob. Muzikálový titul Titanic měl premiéru v roce 1997 na Broadwayi a vyhrál pět Cen Tony, včetně té za nejlepší muzikál. Jeho první uvedení zaznamenalo přes osm set repríz a zatím byl přeložen do šesti jazyků.

Technický pokrok dvacátého století je zde konfrontován s velkými třídními rozdíly společnosti i se soukromými životy jednotlivců. Divadelní verzi tvoří vedle tématu údajně nepotopitelné lodi osudy skutečných lidí – posádky, cestujících, reálných i smyšlených postav. Setkáváme se tedy s kapitánem E. J. Smithem, lodním konstruktérem Thomasem Andrewsem, hlídkujícím Frederickem Fleetem či telegrafistou Haroldem Bridem, jejichž reálné životy jsou zde provázány s vyprávěním o běžných pasažérech.

Tři mladé Irky touží v Americe najít své štěstí, obchodníci se chtějí dostat mezi společenskou smetánku, a konečně i výstřední milionáři, kteří si nemohou takovou událost, jako je vyplutí největší lodi na světě, nechat ujít. Mozaika těchto drobných lidských osudů tvoří celkový obraz silného příběhu.

Česká premiéra muzikálu v režii Stanislava Moši se koná 16. ledna 2016 a v hlavních rolích uvidíme Zdeňka Junáka, Jiřího Macha, Jana Apolenáře, Petra Štěpána a mnoho dalších.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Městské divadlo Brno nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Městské divadlo Brno

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!