Nejnovější články » Hudební novinky

Do Prahy se vrací legendární hudební skladatel Ennio Morricone

27.12.2015,

Legendární skladatel filmové hudby Ennio Morricone se po úspěšném vystoupení v únoru 2015 vrací zpět do České republiky. Opět nedorazí sám! Během velkolepého koncertu s ním vystoupí Český národní symfonický orchestr, velký pěvecký sbor a skvělá sopranistka Susanna Rigacci.

Velkolepá show, dvě projekce a především zbrusu nový program – to vše slibuje připravované světové turné The 60 years of music, v rámci něhož se Ennio Morricone opět nezapomene zastavit ani v pražské O2 areně. Slavný skladatel vystoupí v Praze 15. ledna 2016, o čtyři dny později i v bratislavské Slovnaft Areně.

Během celého turné bude Ennio Morricone dirigovat Český národní symfonický orchestr. „Je to vynikající orchestr, opravdu mimořádný, a neříkám to jen tak ze zdvořilosti. Říkám to, protože je to čistá pravda. Ten orchestr je příkladem profesionality, příkladem uměleckého citu, prožitku a smyslu pro umění a také příkladem nadšení pro to, co dělají,“ vyjádřil se ke spolupráci italský skladatel.

Ennio Morricone je známý především svojí hudbou k filmovým westernům. Celkem má na svém kontě však hudbu k více než 500 filmů a seriálů nejrůznějších žánrů. Může se pochlubit také mnoha světovými oceněními, mezi nimiž je nejvýznamnější Oscar za celoživotní dílo, který obdržel jako jediný hudební skladatel na světě.

Vstupenky na působivé vystoupení však sežene jen těžko. Ani kapacita velké O2 areny totiž není nafukovací, a proto jsou již nyní všechny vstupenky vyprodány.