Vladivojsko v čele s Vladivojnou kritizují současnou společnost

Vladivojsko v čele s Vladivojnou kritizují současnou společnost

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Všestranná muzikantka a autorka divadelní a filmové hudby Vladivojna La Chia po vydání čtyř úspěšných alb a tří soundtracků pomohla zformovat kapelu Vladivojsko.

Tato nově vzniklá cross-metalová kapela se silnými a živelnými skladbami se během krátké doby stačila představit na velkých festivalech. 1. října navíc vydávají své první album s názvem „Hořící hlavy“, koncertní křest alba proběhl 29. září v Hard Rock Café. Skladby ovšem byly a stále jsou volně dostupné k poslechu, a to ještě před oficiálním vydáním alba.

Kapelu Vladivojsko bude v nejbližší době možné vidět 15. 10. v Ostravě u Pecivála a 27. 10. v Kolíně v Městském společenském domě.

„S klukama mě seznámila Tereza  Brodská, ta hrála v divadelní hře Natálie Kocábové WTF,  kam jsem dělala hudbu. Jednou po představení mě vzala na zkoušku kluků, ať si je poslechnu, případně jim něco řekla k jejich  tvorbě.  Po zkoušce jsem s nimi trošku pracovala a kluci mě požádali, jestli bych je nekoučovala. Tak jsem to zkusila a nějak to dohromady sedlo. Nejdříve jsem jim chtěla pomoci najít zpěváka, pomoci jim s tvorbou a dovést je až k natočení debutového alba, které bych jim produkovala. Jenže ten jejich čistý entuziasmus mě nadchnul a kromě toho jsem cítila, že to opravdu někam směřuje. A tak jsem se rozhodla, že bych to s nimi rozjela naplno,“ komentuje Vladivojna spolupráci se třemi muzikanty: kytaristou Tomášem Krylem, bubeníkem Martinem Horčicem a basákem Godym.

Tvorba Vladivojny je charakteristická svými poetickými a hravými texty, „její vojsko“ je ovšem v textech přímé a projevuje výrazně kritický vztah k dnešní společnosti. Kontroverzní texty upozorňují například na přetechnizovanou dobu, nebo také na rekrutování mladých lidí do řad extremistických hnutí.

V minulosti Vladivojna komponovala hudbu pro mnoho divadelních her a dokumentárních filmů. Za film „Nevinnost“ Jana Hřebejka byla nominována v kategorii nejlepší hudba na Ceny České filmové kritiky a na Českého lva. Složila hudbu také pro historicky nejúspěšnější seriál stanice HBO „Až po Uši“, ke kterému vydala stejnojmenný soundtrack.

Mimo kapelu Vladivojsko se Vladivojna momentálně věnuje tvorbě hudby k filmu režisérky Marty Novákové „8 hlav šílenství“, kde si hlavní roli zahraje Aneta Langerová.

Fotografie: Robert Houzar

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Více o "Vladivojna La Chia"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!