Nejlepší světová akrobatická show míří již počtvrté do Česka

Nejlepší světová akrobatická show míří již počtvrté do Česka

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Více než 9 milionů diváku, pravidelné turné po evropských metropolích a neuvěřitelná akrobatická show. To je Čínský národní cirkus, který letos v prosinci navštíví 6 českých měst s novým programem „CHINATOWN – Říše středu, kolébka kultury“. Představení mistrů akrobacie do Česka zavítá už počtvrté a představí se v Brně, Ostravě, Pardubicích, Praze, Českých Budějovicích a v Karlových Varech

Nejnovější program nabídne špičkové akrobatické umění v dobových kostýmech a v exotických maskách,“ uvedl výkonný ředitel Jan Lepša z pořadatelské společnosti Ticket Art Production.

Nechybějí ani orientální rekvizity jako čínský porcelán, hudební nástroje a svícny, které létají vzduchem nebo se točí na hlavách nejlepších světových akrobatů. Jednotlivá čísla vyprávějí krátké příběhy z prostředí čínské čtvrti a kombinují moderní tanec s východní filosofií. Unikátní show vychází ze starobylé tradice palácové zábavy, která sloužila k rozptýlení císaře, dvora i obyčejných lidí.

Základy originální show tvoří osm forem čínského akrobatického umění, jež vznikly v dynastii Han. Vzpírání, odvážná čísla, ke kterým patří provazochodectví a akrobacie na visutém laně, manipulační umění, ke kterému patří žonglování a točení talíři, Chi Kung- „vnitřní síla“- díky níž se akrobaté stávají imunními vůči čepelím dýk, hadí muži a ženy, stoje na rukou a salta, kouzlení a Chiao Ti, zápasy a simulace zvířecích pohybů v bojových číslech  a tancích. Čínská akrobatická tradice se prosadila jako samostatně respektovaná umělecká forma a její obliba trvá už 2.000 let.

TERMÍNY PŘEDSTAVENÍ:

  • 10. 12. 2015 od 19:00 – Brno, hala Vodova
  • 11. 12. 2015 od 19:00 – Ostrava, ČEZ Arena
  • 12. 12. 2015 od 19:00 – Pardubice, Tipsport arena
  • 13. 12. 2015 od 14:00 – Praha, Kongresové centrum
  • 13. 12. 2015 od 19:00 – Praha, Kongresové centrum
  • 14. 12. 2015 od 19:00 – České Budějovice, Budvar Arena
  • 15. 12. 2015 od 19:00 – Karlovy Vary, KV Arena

Více informací na: http://cinsky-narodni-cirkus.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!