Filmové přednášky odborníků z Barrandova na MFF Karlovy Vary

Filmové přednášky odborníků z Barrandova na MFF Karlovy Vary

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Barrandov Studio zve všechny filmové nadšence na sérii přednášek o filmových řemeslech, které se uskuteční na MFF Karlovy Vary. Přednášky ve Vile Barrandov Studia (Becherova vila, Krále Jiřího 9, Karlovy Vary) jsou zdarma a není nutná ani festivalová akreditace.

Pondělí 6. 7. / 15.00 Píšeme film

Diskuze se scenáristou, režisérem a producentem Rustamem Ibragimbekovem o scenáristickém řemesle a spolupráci s Nikitou Michalkovem na filmech jako Unaveni sluncem, Urga nebo Lazebník Sibiřský, který vznikl v koprodukci s Barrandov Studiem. Diskuzi bude moderovat generální ředitel Barrandov Studia Petr Tichý.

Čtvrtek 9. 7. / 13.00 Stavíme film

Jak na Barrandově vznikaly futuristické dekorace pro akční hity XXX a Babylon A.D. nebo renesanční Řím pro seriál Borgia? A jak vzpomíná na natáčení Olivera Twista s Romanem Polanskim? O scénografii a stavbě dekorací si povídáme s filmovým architektem Jindřichem Kočím.

Čtvrtek 9. 7. / 15.00 Šijeme film

Jak se připravuje kostýmní výprava pro film, televizi a divadlo? Jak vznikaly například kostýmy pro seriál První republika, pro pohádku Princezna a písař nebo komedii Ro(c)k podvraťáků? O kostýmním výletech do dávné historie i do začátků dvacátého století bude vyprávět kostýmní výtvarnice Michaela Hořejší.

Pátek 10. 7. / 15.00 Filmový trik

Od klasických postupů Karla Zemana po dnešní složité digitální kompozice. Historií filmové triku provede trikový specialista Boris Masník, který se podílel například na filmech Protektor, Akumulátor I. nebo Hořící keř, ale také na nezapomenutelných Chobotnicích z druhého patra. Ve spolupráci s Muzeem Karla Zemana.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!