Zítra to vypukne: česká elektro hudba rozpohybuje Meetfactory

Zítra to vypukne: česká elektro hudba rozpohybuje Meetfactory

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


6. června od 18.30 začíná v Meetfactory další ročník festivalu Elekce, který je přehlídkou české elektronické hudby, a jak už jsme psali, bude to pořádně nabitá show. Co, kdy a na jaké scéně se odehraje to, co nesmíte minout? Kdo k tomu něco navaří? Čtěte dál!

I v letošním roce je součástí festivalu Elekce bohatý doprovodný program. Stejně jako každý rok nebudou chybět ani diskuze. První, která začíná v 18:30 a všechno odstartuje, se zaměří na vztah VJingu a hudebních vystoupení. Jak se mění role VJingu v poslední době? Je dnes vizuální doprovod již nezbytnou součástí všech produkcí? Co dává oběma stranám tato spolupráce? Diskuzi povede moderátor Radio Wave Jonáš Zbořil a mezi hosty budou letošní vstupující: Ondra Mikula alias Aid KidSpace Love a kapela FERTILIZER.

Od 20:30 hodin se můžete konečně ptát, proč čeští interpreti stále častěji sahají raději po angličtině? Jak je to s touto tvorbou dnes? Jaké má náš mateřský jazyk hranice? Pro tyto i další otázky se otevře prostor v diskuzi „Čeština v českých skladbách“, kam přijdou o svých zkušenostech mluvit zástupci obou táborů -Dominik Zezula z kapely Post-hudba, Dominik Gajarský z Palermo a členové skupiny Dalekko. Diskuzi povede moderátor Radio Wave Jonáš Zbořil.

Ve 21:45 nepropásněte promítání slavných děl rané kinematografie - Cesta na měsíc, Velká železniční loupež a Neviditelný zloděj - se soundtrackem na jeden večer, vytvořeným přímo na místě. Můžete se těšit na temnou improvizovanou hudbu vzdáleně připomínající tvorbu Klause Schulzeho či Tangerine Dream. Tři krátké němé filmy budou ozvučeny rozlehlými minimalistickými plochami pomocí analogových syntezátorů a echa bez počítačů nebo předpřipravených smyček. Možná přijde i bubeník…

Zcela určitě ale přichází skupina talentovaných mistrů světel známých pod názvem BLOK_4, kteří připravili světelnou instalaci i doprovodné vizualizace pro část vystupujících umělců, kteří neměli vlastní projekce. Dalším zajímavým tahákem byl gastrozážitek v režii DJe Kewu, který servíroval tzv. Kewurgery. Letos si tematicky Elekce vybrala do své kuchyně duo párek a rohlík, kde je po svém vylepší HotGod. Jak říká majitel: „Já si myslím, že to celé má být prostě sexy.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

MeetFactory nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!