6 tipů, kam na podzim na výlov rybníka nebo rybářské slavnosti

6 tipů, kam na podzim na výlov rybníka nebo rybářské slavnosti

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Milujete čerstvé ryby a rádi pozorujete zátahy a vlastní výlovy, vrchol tradičního rybářského řemesla? Navštivte na sklonku srpna a v září jeden z jihočeských rybníků a ochutnejte kapra přímo v jeho rodišti. A nečekají vás jen speciality ze sladkovodních ryb, ale i víno, burčák, pivo a doprovodný program.

  1. Hlavní akcí sezóny bude tradiční výlov největšího českého rybníka Rožmberk ve dnech 9. – 11. října. Začne okolo 7. hodiny ranní, kdy rybáři zatáhnou ryby do sítí - je to asi to nejzajímavější, co můžete při výlovech vidět.

  2. Začátek října patří i výlovu rybníka Vrzalák v Českém Rudolci. Zúčastněte se 3. října večerního hlídání rybníka před výlovem s grilovaným seletem, výlovu zámeckého rybníka a samozřejmě prodeje ryb a rybích specialit.

  3. Už na konci září se můžete těšit na výlov rybníku Peráček. 29. září jej pořádá Českomoravský rybářský svaz Dačice.

  4. Nemusíte ale čekat až do podzimu – na konci srpna mohou milovníci ryb navštívit Den otevřených dveříSádkách Rybářství Třeboň. Konají se 22. a 23. srpna od 9 do 17 hodin. Čeká na vás výklad a ukázky rybářské techniky, exkurze po sádkách s průvodcem nebo rybí řízky od Třeboňských baštýřek.

  5. O tom samém víkendu se v Třeboni konají také již 11. Rybářské slavnosti, které nabízí celovíkendový gastronomický a kulturní program v areálu Pod Světem na Louce u Zlaté stoky. Kulturní program pořádá Destinace Třeboňsko a gastronomický program společnost Pěšárna.

  6. V sobotu 22. srpna také město Třeboň pořádá trh a kulturní program v rámci akce Rybářská Třeboň na Masarykově náměstí. Večer pak pořádá společnost ODEON na Louce u Zlaté stoky ohňostroj. V gastronomické nabídce budou ryby z produkce Rybářství Třeboň a na rožni na Louce u Zlaté stoky bude opékán divočák z honitby Rybářství Třeboň.

zdroj informací a fotografie: http://www.trebon.rybarstvi.cz/podzimni-vylov-rybniku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Rybník Rožmberk

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!