Bestiální komiks Český les ovládne Klicperovo divadlo

Bestiální komiks Český les ovládne Klicperovo divadlo

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Poslední premiérou sezony 2014/2015 v královéhradeckém Klicperově divadle bude 30. května 2015 na hlavní scéně ČESKÝ LES, bestiální kabaret režiséra a scénáristy Davida Drábka, podávající zprávu o stavu české kotliny.

Co to zašramotilo v houští? Čí cinkot kopýtek a šmrdlání oháněk značkuje na mýtině mlází a pod stromisky mech? To zvířata z tuzemského hvozdu míří na sněm. Exaltovaná sojka nese alarmující zvěst: z Východu se sem valí krvelačný ruský medvěd i s rozežranou chotí! Česká zvířátka se okamžitě rozhodnou postavit valibukovi se zbraní v ruce! Ale... no však to znáte. Do krevních oběhů místních savců, ptáků i hmyzu počne odkapávati strach a vyčůránky...

A už je tu rozpad nadšení, už je tu rozkol uvnitř fauny. Opět to skončí u dělení – vzbouřenci, kolaboranti a šedá zóna. Víc prozrazovati nesmíme. Prostě se těšte na hrdinného Myšáka, Kance jak od Homolkových, světáckého Lišáka, Zajíce komunistu, gender-Kudlanku, osamělou Sovu, hypochondriálního Jelena, neparfémovanou Tchořici, muslimského Klokana, vágusovitého Vlka, Myš s ADHD, muzikální Žížalu a další. Kdyby nic víc, odnesete si z našeho kabaretu jedno revoluční zjištění: zvířata ve zdejších lesích se podobají českým lidem jako kukaččí vejce kukaččímu vejci.

Co je horšího, než lesní požár? Je Taťka Šmoula z Bruselu? Proč se Sovou nechce nikdo zapařit? Jak dopadne láska nepraktického Myšáka a zrychlené Myšky? Má Krtek kalhotky? Jaké má Kudlanka zkušenosti s manželstvím? Stane se Žížala muzikálovou hvězdou? Čím bude horlivý Zajíc vítat Medvěda? Co skrývá muslimský Klokan ve své kapse? Kolik toho vykouří Vlk denně? Dobere se Motýl někdy pointy? Jak to vidí Kanec Homolka? A má Mysliveček na posedu palouk pěkně v dohledu? 

To vše a ještě mnohem více vám zodpoví nová inscenace. Alegorický bestiální komiks uvidíte na prknech Klicperova divadla od konce května.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Klicperovo divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!