Festival Tanec Praha 2015 má svůj kompletní program. Do začátku zbývá 10 dní!

Festival Tanec Praha 2015 má svůj kompletní program. Do začátku zbývá 10 dní!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zdobí ho zejména novinka Ohada Naharina s Batsheva Dance Company a stěžejní dílo Sashy Waltz.  Dále pak zazáří etablované soubory Liquid Loft a Cie Moussoux-Bonté a na světové premiéře Tereza Ondrová s Peterem Šavelem. Těšit se můžete i na mladé evropské talenty včetně českých či site-specific projekty.

Zakladatelka a ředitelka festivalu Yvona Kreuzmannová říká: Dílo Ohada Naharina je fenomenální, oslovují ho nejprestižnější soubory světa. Teprve letos, po čtvrt století spolupráce s tímto démonem tance, můžeme uvítat hlavní soubor - Batsheva. Dal nám prestižní pozici, Praha bude teprve třetím městem na světě, po Tel Avivu a Drážďanech-Hellerau, které přivítá jeho nejnovější dílo se symbolickým názvem Last work.“

Hlavní pražský program naplní i originální choreografický film na scéně Deep Dish, který přiveze do Studia Hrdinů 18. a 19. června výrazná postava rakouské taneční scény Chris Haring se souborem Liquid Loft. Nové představení As Long As Holding Hands, které vzniká v silné mezinárodní koprodukci 4 států, uvedou ve světové premiéře v divadle PONEC 21. června Tereza Ondrová a Peter Šavel. Etablovaná belgická tvůrčí  dvojice Mossoux-Bonté originálně pojímá téma společenské přetvářky v inscenaci Histoire de l’imposture, uváděné 22. a 23. června: Celé dějiny lidstva jsou dějinami předstírání, hrami rafinovaných společenských rolí a masek.

Spoluředitelka festivalu Markéta Perroud zve na další zajímavou část programu nazvanou VEN.ku TANCI. „Pro milovníky pohybu na netradičních místech jsme připravili sérii site-specific projektů, filmových projekcí ve veřejném prostoru nebo tančíren přímo na náměstí.“

Nezapomíná se ani na děti: „Koncem května bude program patřit pohybovým dílnám dětí ze ZŠ na Praze 3, ale také pohybově-výtvarné dílně Stopy a otisky v Korzu - Veletržním paláci Národní galerie,“ říká koordinátorka dětských aktivit Lucia Račková.

O festival jeví každým rokem zájem více míst České republiky. Letos jich mimo Prahu bude již patnáct - Brno, České Budějovice, Český Krumlov, Hradec Králové, Choceň, Jihlava, Kladruby, Klatovy, Nečtiny, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Šťáhlavice a Tábor. Program regionální části najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!