Mistr a Markétka: Láska až za hrob v šapitó Teatra Tatra

Mistr a Markétka: Láska až za hrob v šapitó Teatra Tatra

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Divadelní adaptaci románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka uvidíte 16. a 17. července na pražském Výstavišti. Přiveze ji ve svém šapitó slovenské Teatro Tatro v rámci 7. ročníku Pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Alegorie lásky mimo dobro a zlo představí jedni z nejvýraznějších slovenských herců současnosti. Vstupenky jsou již v prodeji.

Představení hledá odpověď na dávné filosofické otázky:  Existuje Bůh? A poslední soud? Nebo ďábel? A existuje láska, která překoná i ďáblovu zlou moc?

V nové inscenaci Teatra Tatra se prolíná svět fantazie a snění s reálným ovzduším Moskvy 30. let minulého století, ale také současností. „Dohoda mezi Bohem a Ďáblem patří mezi starodávná témata. Vyprávíme nádherný příběh, kde láska je skutečná, vyplní prostor mezi Nebem a Peklem a trvá až za Hrob,“  láká na českou premiéru v podání Teatra Tatra režisér Ondrej Spišák.

Adaptace ruského románu vypráví o ďáblu, který vládne světu lidí společně s Bohem. Ten však spíš ponechává lidstvo odkázané samo na sebe.  Ďábel však také žádnou moc nevyvíjí - jen bezmocně pozoruje jak jiný ďábel – v lidském těle -  ovládá svět. V magickém prostředí šapitó slovenského divadla plyne čas jinak, diváci si tak mohou naplno ponořit do příběhu, který Michail Bulgakov psal přes 12 let

Teatro Tatro vzniklo v roce 1990 jako alternativa kamenného divadla. Od té doby hledá vlastní hranice tvorby, přesouvá je do veřejného prostoru, kde nachází větší míru svobody. V inscenaci Majster a Margaréta se představí českému publiku známý Lukáš Latinák spolu s dalšími 15 herci.

Více zde nebo zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Průmyslový palác

Další divadelní novinky

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?