Unikátní výstava Malá z rybárny bude ochutnávkou stejnojmenného snímku

Unikátní výstava Malá z rybárny bude ochutnávkou stejnojmenného snímku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Blížící se premiéru celovečerního loutkového filmu Malá z rybárny doprovodí interaktivní výstava. Od 2. dubna do 28. června ji můžete navštívit v Malostranské besedě a nahlédnout tak do zákulisí magického světa animovaného filmu, které je koncipováno pro návštěvníky všech generací na ploše větší než 400 m2.

Půvab klasických loutek, odkazujících na slavnou éru školy české animace ve spojení s možnostmi současných filmových digitálních technologií, bude jistě velkým lákadlem pro malé i velké diváky. Návštěvníci se mohou těšit celkem na 73 loutek a dalších 80 hlaviček loutek v originálním provedení pro film a také na dalších 30 replik loutek, na filmové dekorace s interaktivními prvky, na celou řadu fotografií z přípravy a výroby filmu a ukázky ze storyboardu.

K vidění budou ukázky z filmu a zazní i filmová hudba mladého francouzského multiinstrumentalisty Chapeliera Fou a amerického skladatele filmové hudby Vladimira Podgoretskeho. Malé i velké diváky jistě okouzlí živé akvárium, dále videomapping s motivem mořského přístavu přímo pod střechou galerie i ukázky tisku na 3D tiskárně. Výstava seznámí návštěvníky s konstrukcí klasické loutky i s digitálními efekty, nabídne výtvarné a animační dílny a soutěže určené nejen pro děti (například vyzkoušení stop-motion animace „natočte si svůj minifilm“), večerníčky České televize, audiopohádky Českého rozhlasu, hudební hru (harfa), a rovněž koutek pro dospělé.

Režisérem a výtvarníkem Malé z rybárny je Jan Balej, držitel Českého lva za film Jedné noci v jednom městě a režisér jedné z pohádek Werichova Fimfára (Moře, strýčku, proč je slané). Balej byl oceněn na řadě festivalů doma i v zahraničí.

Speciálním hostem výstavy je polské filmové studio SE-MA-FOR, které pro výstavu poskytlo dekorace a loutky ze seriálu Králík a přátelé (Flapper), a pro filmové labužníky oscarový krátkometrážní snímek Péťa a vlk, který se bude v rámci výstavy promítat.

Do Malostranské besedy bude lákat návštěvníky reklamní živá „stojka“ v podobě velkého válcovitého akvária s rybkami, umístěná venku před budovou. Více na: www.malazrybarnyfilm.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Malostranská beseda nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Malostranská beseda

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!