Hudební klání Czech Jazz Contest 2015 odstartovalo

Hudební klání Czech Jazz Contest 2015 odstartovalo

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Čtvrtý ročník hudební soutěže pro mladé talentované kapely a sólisty byl zahájen na semifinále v úterý 24. února. V elegantním prostředí jazzového klubu Reduta budou mít nyní návštěvníci možnost v průběhu čtyř týdnů zhlédnout jedinečné souboje budoucích hvězd evropské jazzové scény, které vyvrcholí 28. března velkým finále!

Letošní soutěž představí i letos mladé talentované hudebníky, kteří dostanou jedinečnou šanci předvést svůj um před odbornou porotou, složenou z výrazných osobností české a zahraniční jazzové scény. Po dobu čtyř unikátních týdnů proběhne v Redutě každé úterý a středu dvoudenní semifinálové kolo, kterého se zúčastní čtyři soutěžní kapely.

Vítězové semifinálových kol se 28. března utkají ve velkém finále o hlavní cenu a zařadí se tak mezi finalisty a vítěze předchozích ročníků, kteří se dnes mohou pyšnit úspěchy i na mezinárodní hudební scéně jako vítěz posledního ročníku Jan Prax Quartett, kterýse ve světově proslulé jazzové soutěži Made in New York, Jazz Competition letos umístil na třetím místě.

V rámci CZECH JAZZ CONTEST 2015 jsou pro návštěvníky připraveny speciální akce a exkluzivní program, složený ze zajímavých doprovodných koncertů, jam session a workshopů, na kterých se představí nejen přední osobnosti českého jazzu jako Milan Svoboda, Ondřej Štveráček a další, ale i hvězdy světové hudební scény Vincent Herring nebo Gene Jackson.

Nenechte si ujít jedinečný souboj mladých talentovaných hudebníků ze zemí Visegradu, Německa či Ruska, jejichž jména bude v budoucnu skloňovat celý svět a přijďte je podpořit v jejich semifinálových kláních v centru Prahy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!