Muzeum Gastronomie se představuje

Muzeum Gastronomie se představuje

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Muzeum gastronomie Praha, soukromé muzeum, představuje historii kuchařského umění a vše, co s ním souvisí, jako první muzejní expozice tohoto tématu. Muzeum se neomezuje jen na prezentaci sbírek artefaktů tradičním způsobem, ale vytváří prostor, ve kterém poutavou formou představuje široké veřejnosti dějiny vztahu člověka k přípravě pokrmů a jejich konzumaci. Svým návštěvníkům popisuje vývoj historie vaření od pravěku po současnosti, představuje dějiny příborů či stolování a nechybí ani portréty slavných evropských a českých gastronomů.

Velkou ctí pro Muzeum gastronomie je zisk prestižního ocenění „Travellers´Choice Attractions 2014“ (Turistická zajímavost) od mezinárodního cestovatelského portálu TripAdvisor, které dostává méně než jedno procento hodnocených atraktivit. Zároveň nás těší třetí místo mezi muzei v celé České republice.

Od poloviny roku 2014 Muzeum gastronomie Praha připravilo sérii výstav „Co jedli slavní Pražané“. Návštěvníkům muzea budou postupně představeny kulinární slabosti historických i současných osobností kulturního a politického světa se vztahem k našemu hlavnímu městu. Jako první se výstava věnuje prezidentu Osvoboditeli T. G. Masarykovi.

K této výstavě pořádáme i tematické komentované prohlídky, které kromě hlavní linie muzea – historie vaření – zahrnují i povídání o stravování za první světové války a první republiky. Po TGM se výstava bude věnovat mistru Janu Husovi. Plánujeme také speciální výstavu o koření.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Muzeum gastronomie

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!