Nejnovější články »

Zpěvačka Markéta Procházková vystoupí na prvním sólovém koncertě Na jedné vlně

3.11.2014,

V divadle je jako doma, zpívá rock i šanson, hraje hlavní role rovnou v několika pražských muzikálech najednou a nyní se zpěvačka a herečka Markéta Procházková dočkala vlastního sólového koncertu, který nese název „Na jedné vlně“.

V neděli 9. listopadu rozezní pražskou Malostranskou besedu písněmi různých stylů i nálad. S živou kapelou s muzikantem a zpěvaččiným kamarádem Ondrášem Klímkem vystoupí i hosté, například operní pěvkyně Lívie Ágová či Tomáš Savka.

Markéta Procházková vystudovala muzikálové herectví na Konzervatoři Jaroslava Ježka.  Zahrála si v muzikálech Miss Saigon, Touha, Pomáda či Horečka sobotní noci. Za výkon roli Mimi v muzikálu Rent byla za rok 2013 v širší nominaci na cenu Thálie. Objevila se i na televizních obrazovkách v seriálu Gympl s (r)učením omezeným či První republika.

Na následujících řádkách si můžete přečíst rozhovor přímo se zpěvačkou:

Přestože už máte v kariéře ledacos za sebou, čeká vás vůbec první sólový koncert. Doteď jste spíše jen střídala divadelní role nebo jste hostovala na koncertech jiných zpěváků. Je to těžký úkol být najednou sama za sebe?

Víte, „být hostem“ je pocitově také těžké, protože nechcete někomu něco pokazit. Mít vlastní koncert stojí zas více času, práce, příprav,přemýšlení, učení se... ale mě to baví. A s veškerou pokorou se na to těším. Přála bych si, aby ten večer vyjádřil přesně mě, nás, co tam budeme. Mám tam hosty, které mám opravdu ráda a vážím si jich.

O vás je známo, že jste živel, všestranná divadelnice, která ale zazpívá rock i šanson, co tedy na koncertě zazní, vyberete si například jen jeden styl?

No vidíte, to je o mě známo? (smích) Určitě to nebude jeden styl. Spíš přesně jak říkáte. Bude tam všechno.

Koncert se jmenuje „Na jedné vlně“. Inspirovala jste se vaším novým koníčkem surfováním?

Novým koníčkem to ještě nazvat nemůžu, byla jsem se to učit jen jednou v životě, toto léto. Ale chytlo mě to hodně, to je pravda. A vlastně na to koukám na internetu tak často, že pasivně jsem opravdu pohlcena. Opravdu to byla inspirace, ale zároveň jsme hledali, jak to spojit s druhým významem, kdy jsme prostě všichni na jedné vlně. Takže ve finále je to mnohovýznamové.

Stejně tak nesmějí chybět ani hosté. Prozraďte, na koho se mohou diváci těšit a proč právě oni?

Prozradím dva hlavní: výborný zpěvák, pracovitý a sympatický Tomáš Savka, a báječná žena a operní diva Lívia Ághová.

Máte za sebou premiéru muzikálu Horečka sobotní noci a k tomu hrajete velké role v dalších představeních, stíháte se vůbec na blížící se koncert připravovat?

Děkuju za otázku. A hned jsem ve stresu. (smích) Čeká mě velmi intenzivní měsíc práce. 

Vím, že zatím máte v hlavně ten první, ale budou následovat i další koncerty?

Věřím v to.