Literární novinky – Tentokrát jsou taháky Ulice, Jára Cimrman či Kateřina Petrusová

Literární novinky – Tentokrát jsou taháky Ulice, Jára Cimrman či Kateřina Petrusová

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tentokrát tu máme něco pro fanoušky televizního seriálu Ulice, životních příběhů podle skutečnosti nebo nádhernou knihu o Járovi Cimrmanovi. Tak hurá do čtení.

Nakladatelství Fragment se společně s televizí Nova rozhodli, že vydají zajímavou kuchařku pro fanoušky seriálu Ulice. Titul Ulice vaří s vámi bude uveden na trh 5. Listopadu. Už desátým rokem je tento pořad nedílnou součástí podvečerů mnoha domácností. Nahlédněte společně s velkou seriálovou kuchařkou do kuchyní známých hrdinů, kteří vám prozradí recepty na svá neoblíbenější jídla. Máte chuť vyzkoušet něco z české klasiky podle Hejlových a jako dezert upéct třeba některou ze sladkých dobrot z pekařství Vilmy Nyklové? Nebo chcete konečně ochutnat jednu z proslulých specialit z hospody U Henryho? Pak je tato kniha určena právě vám! Již nyní v předprodeji první budoucí výtisky.

Nakladatelství CPress vydalo výjimečnou obrazovou publikaci Divadlo Járy Cimrmana – Divadlo, které se proslavilo. Autoři Zdeněk Svěrák, Ladislav Smoljak a Jaroslav Weigel provedou čtenáře obsáhlou exkurzí dějin divadla, které se nakonec proslavilo navzdory všem peripetiím a nepřízním režimu, času i osudu. Kniha obsahuje více než 30 jedinečných dobových dokumentů, které z ní lze vyjmout, některé se v knize dočkaly svého zveřejnění vůbec poprvé. Významným bonusem knihy je přiložené DVD se záznamem slavnostního představení ke 40. výročí vzniku Divadla Járy Cimrmana Ze hry do hry, která nabízí směs nejslavnějších scén z divadelních her o Járovi Cimrmanovi.

Slavnostní křest se uskuteční v Žižkovském divadle Járy Cimrmana 29.10.2014 od 16:30. Chybět nebudou herci: Miloň Čepelka, Bořivoj Penc, Petr Brukner, Jan Hraběta, Genadij Rumlena, Marek Šimon, Václav Kotek, Zdeněk Škrdlant, Robert Bárta a další. Následně se můžou na autogramiádu těšit i v Bratislavě (5.11.2014 od 16:30 v Študiu L+S) a Brně (7.11.2014 od 16:00 v Knihy Dobrovský Joštova).

Příští týden se můžete těšit i na strhující thriller s tajemným názvem Saeculum, který napsala rakouská autorka Ursula Poznanski. Vychází u nakladatelství Fragment.

Strávit pět dní v hlubokém lese a zkusit žít jako ve středověku vypadalo jako výborný nápad. Bastian by si však tento zážitek v klidu odpustil. S účastí na výpravě souhlasil jen kvůli své lásce Sandře. Parta dobrodruhů se vydává na cestu i přesto, že místo, kde chtějí tábořit, bylo kdysi prokleto. Staré povídačky o tom, že kdo do lesa vstoupí, nevrátí se už zpět, nikdo nebere vážně. Během první noci přijde prudká bouře a z tábora zmizí první člen výpravy. Zbydou jen podivné vzkazy vyryté do kůry stromu. Když se ho ostatní vydají hledat, začnou bloudit. Pak se ztratí další z nich.

Jak velkou udělali chybu, když nebrali varování vážně? Nechá je les odejít?

Nepřehlédněte ani knihu Najít světlo ve tmě od Simony Vlkové, která vychází rovněž u nakladatelství Fragment.

Příběh začíná na maturitním plese. Mělo se tančit a slavit. Místo toho přišla smrt. Zemřela teprve devatenáctiletá maturantka Bára. Kolem události se roztočil nemilosrdný mediální kolotoč lží, polopravd a omylů. Pro Bářinu matku Simonu šlo o nejtěžší období v životě. Musela čelit nelehkému osudu, ale i tlaku médií a veřejnosti. Po roce se rozhodla uvést vše na pravou míru a napsat knihu o tom, co prožívá. Po zveřejnění nápadu na sociálních sítích začala vznikat tato osobní výpověď, doplněná příběhy lidí s podobnou zkušeností. Otevřená zpověď o pocitech, smutku, vyrovnávání se se smrtí dítěte, ale i o naději a překonání sebe sama. O změně hodnot a uvědomění si, co má doopravdy v životě smysl. O lidech, kteří to i přes těžkou životní zkušenost nevzdali a jdou dál.

Slavnostní křest knihy „Najít světlo ve tmě“ se uskuteční 29. října 2014 od 17:00 Paláci knih Luxor za účasti autorky Simony Vlkové a hostů Ivy Pazderkové, Marie Doležalové a Jaroslava Samsona Lenka

A na závěr ještě dvě knihy, které už spatřily světlo světa.

Pekáč buchet - Kateřina Petrusová, Nakladatelství Fragment

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.

ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.

Detektiv Michael Crow - Klauni - Ian Dachs, Nakladatelství Fragment

Když se začnou objevovat klauni, nemusí to ještě znamenat, že do města přijel cirkus… Ulicemi New Yorku se plíží zákeřný vrah a číhá. Jeho motivy jsou nejasné, podpis děsivý. Na tváře brutálně zavražděných obětí maluje klaunské obličeje. Kolik přibude mrtvých, než mu detektiv Michael Crow a psycholožka Anne Shawová přijdou na stopu? Oběti spojuje s Anne společná minulost. Je vrahem někdo, koho dobře zná? Může být příštím „klaunem“ ona? Michael se pouští do vyšetřování, ale nic není tak jednoduché, jak se zdá. Chorobná mysl jeho protivníka je vynalézavá.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!