Představení Edith The Show po roce znovu oslaví největší šansoniérku všech dob

Představení Edith The Show po roce znovu oslaví největší šansoniérku všech dob

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Vloni si milovníci francouzského šansonu připomněli 50leté výročí smrti jeho královny Edith Piaf, a to na velkém koncertním turné Edith The Show. Její světoznámé písně mohou posluchače potěšit i letos a to z hrdla šarmantní Jil Aigrot, která dala velké šansoniérce hlas i ve slavném filmu Edith Piaf (La Vie en Rose). V brněnském Janáčkově divadle se koná její koncert v neděli 16. listopadu, poté zamíří zpěvačka do pražské Hybernie, kde se odehrají dvě představení, a to 17. a 18. listopadu.

Velkoryse pojaté představení, ve kterém zpěvačku doprovodí kvartet pařížských muzikantů a projekce řady dobových snímků z Paříže a zejména samotné Edith Piaf, je rozděleno do dvou částí. První na nás dýchne atmosférou Montmartru, legendární bohémské čtvrti, v jejímž pulzujícím každodenním a každonočním životě se snoubí hudba, umění a krása s polosvětem alkoholu, prostitutek a drog a jejíž atributy poznamenaly život i písně „pařížského vrabčáka“.

Ve druhé části sledujeme Edith v poválečném čase největší slávy, kdy při jejích koncertech praskala ve švech pařížská Olympie a řada dalších sálů po celé Evropě. L’Accordéoniste, La vie en rose, Hymne á l’amour, Padam...Padam..., Milord, Non, je ne regrette rien – všechny tyto písně Edith Piaf jsou klenoty hudby 20. století a základními kameny tradice šansonu.

Americký časopis Newsweek tehdy napsal: „Herečka Marion Cotillard dostala za pozoruhodné ztvárnění Edith Piaf v La Vie en Rose Oscara, ale ve filmu je ještě jeden úžasný výkon, který vdechuje Edith život, a jeho autorka zůstala vašim zrakům skryta: francouzská zpěvačka Jil Aigrot..."

Vstupenky na všechna představení jsou v předprodeji v síti Ticketpro. Více informací na www.brnokoncert.cz nebo www.edith-theshow.com.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Édith Piaf

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!