V ROXY a NoDu se bude slavit 22. výročí: Navštivte kabaret, taneční divadlo nebo koncerty českých kapel

V ROXY a NoDu se bude slavit 22. výročí: Navštivte kabaret, taneční divadlo nebo koncerty českých kapel

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Říjnové dny jako již tradičně lákají do pražské Dlouhé ulice; prostory ROXY a NoD se spojí a připraví svým fanouškům pestrý narozeninový týden plný koncertů zahraničních kapel, světových top DJů a divadel v kombinaci s českou uměleckou špičkou.

Narozeninové oslavy v NoDu odstartují v pondělí 20. října v 19 hodin vernisáží výstavních projektů více než desítky autorů, např. Petra Písaříka, Ondřeje Brodyho či Petra Kopřivy. Symbolického dárku se dočká i křižovatka ulic Dlouhá a Rybná díky novému objektu Památník obětem ruské mafie od autora Jiřího Černického.

Pondělní večer pak bude patřit dekadentní kráse japonského tance butó v podání Kena Maie. Jeho představení je vyjádřením stavu tísně, je výbušné a expresivní, plné silových gest. Ken Mai se představí ve svém novém sólovém projektu Dhyana / Meditation v němž se soustředí na téma mystiky života, smrti, erotiky a lásky.

Živo bude i přímo na parketu ROXY a o zábavu se postará Jana Vrána s tanečně-světelnou show s prvky akrobacie. Pondělnímu programu vévodí britský hudební chameleón Feed Me.

V úterý je na programu kabaretní show Slovenka na kvadrát s charismatickou Lucií Siposovou v hlavní a jediné roli. Reality-kabaret vypráví o dvou milencích na pomezí Slovenka a Slovinska, jejich radostech a trápeních, ale i bezohlednosti institucí a oficiálních struktur. Humorné představení plné písní a komentářů nepostrádá lidskou hloubku a širší vyznění. Změní Váš pohled na evropskou migraci? V ROXY si s vámi pohrají zámořští dance-punkoví vizionáři Liars.

Třetí "český" den ovládnou tento prostor domácí kapely a projekty WWW, Manon Meurt, Kalle, PZH, Wild Tides, Peter Pan Complex, Lukas Landa, blacksheepboy a mnoho dalších. Celý koncertní program na šesti pódiích bude jako dárek pro všechny fanoušky zdarma.

Čtvrtek a pátek uvede rusko-německý divadelní soubor Do-Theatre, který českému publiku poprvé předvede vizuálně strhující představení Gofmaniana. Dust of Dreams. Výpravná a inspirativní tanečně-divadelní show s magickou scénografií, originální hudbou, projekcemi, surreálnými kostýmy a maskami vypráví příběh osamělé duše, která upřednostnila snění a iluze před všemi svody tohoto světa. Sobotní den pak bude mít v režii retro swingová kapela Voilà! Nedělní odpoledne se v NoDu ponese ve znamení odpočinku a bude patřit dětem.

Narozeninový víkend v ROXY nakopne vystoupení světového top producenta a DJe Maceo Plexe. V sobotu s vámi oslaví narozeniny dnes už legendární holandský house DJ a producent Joris Voorn. Týdenní program uzavře ve stylu Ninja Tune koncert londýnské kapely The Herbaliser.

Pro celý program ROXY sledujte: http://www.roxy.cz/co-rozdava-roxy-k-narozeninam

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!