Koncert Dylana Fowlera v neděli odstartuje další ročník festivalu Kytara napříč žánry

Koncert Dylana Fowlera v neděli odstartuje další ročník festivalu Kytara napříč žánry

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V neděli 12. října odstartuje 17. ročník mezinárodního hudebního festivalu Kytara napříč žánry. Ten slavnostně zahájí jeden z nejuznávanějších kytaristů současnosti, Velšan Dylan Fowler, který se představí v Pelléově vile v pražských Dejvicích.

Přehlídka, která tradičně představí nejzvučnější jména české i zahraniční akustické kytary, vyvrcholí 29. listopadu, kdy do Prahy opět zavítá „nejrychlejší kytarista světa“ Tommy Emmanuel. Špičkový australský muzikant, ale i skvělý bavič, zároveň se svými fanoušky v Kongresovém centru oslaví 10 let od svého prvního vystoupení v České republice.

Návštěvníci se dál mohou těšit třeba na Tonyho Ackermana, vynikajícího amerického muzikanta, jenž v současné době žije v České republice a u nás je znám především svou třicetiletou spoluprací s jazzovým klavíristou Martinem Kratochvílem. Nejmladší generaci bude reprezentovat teprve osmnáctiletá všestranně nadaná česká hudebnice Hedvika Švendová a o tři roky starší čínský kytarista You Wu – finalisté loňské kytarové soutěže v Kutné Hoře. Za zmínku stojí i vystoupení česko-íránského uskupení ARIONAS nebo kytarového dua Anna a Jan Hronovi.

V rámci festivalu také proběhne druhý ročník kytarové soutěže, kterou loni poprvé vyhlásil Svaz autorů a interpretů (SAI). Zúčastnit se může jakýkoli hráč na sólovou akustickou kytaru bez ohledu na věk či vzdělání, a to s libovolným žánrem – vyjma klasické hudby. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 31. října v koncertní síni Atrium na Žižkově. Jako hosté zde zahrají německé Synergy Duo světově uznávané kytaristky Susan Weinertové a jejího manžela, kontrabasisty Martina Weinerta, či písničkář a zakladatel skupiny Žamboši Jan Žamboch.

Více informací najdete na www.kytaranapriczanry.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!