Na Vinohradech se otevře Nová galerie: Slibuje naplnění uměleckých snů

Na Vinohradech se otevře Nová galerie: Slibuje naplnění uměleckých snů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nová galerie zve na první výstavu trochu tajemně, mottem „Tvoříme místo, ve kterém se sny stávají skutečností...“  Spíše naznačuje a více než cokoli jiného láká své návštěvníky na první výstavu Start, kterou slavnostně zahájí svůj provoz dne 23. října.

Nová galerie je soukromá a nestátní instituce, je založena na několikaleté a dlouhodobé spolupráci se zastoupenými autory. Rozsah autorů, jimž se galerie věnuje, sahá od poloviny 20. století až po současnou mladou generaci. Pilířem galerie je výstavní a obchodní činnost, doplňkem je také poradenská, pedagogická a vydavatelská činnost.

 „První výstava v nově otevřené galerii vždy nastavuje pomyslnou laťku kvality- v tomto případě se dá říci, že laťka kvality je díky vystavujícím autorům nastavena nezvykle vysoko. Mezi vystavující patří Lukáš Rittstein, sochař s překvapivým a dráždivým smyslem pro tvar, Jan Knap, člen dnes již legendární umělecké skupiny Normal a malíř idylických výjevů z Ježíškova dětství či Jakub Špaňhel, malíř drásavých expresivních krajin a aktů anorektických dívek.

Dále vystavuje František Matoušek, malíř portrétů svých blízkých a krajin pracující zvláštní technikou párání rifloviny, Martin Mainer, velký mystik současné malby a ctitel barvy, Jiří David, postmoderní umělec v pravém slova smyslu a autor růžového srdce a Adam Štech, bytostný malíř s konceptuálním přesahem pracující s postmoderní metodou postprodukce,“ uvedl Jan Melena.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Nová galerie

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!