Na Jazz Festivalu Praha vystoupí kytarový mág Mark Whitfield s AMC Triem

Na Jazz Festivalu Praha vystoupí kytarový mág Mark Whitfield s AMC Triem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již 36. ročník International Jazz Festivalu Praha znovu připravuje pořádnou porci špičkové hudby. Od 12. října, kdy festival slavnostně zahájí ikona slovenské jazzové scény Peter Lipa v doprovodu legendárního Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, až do 16. listopadu zahrají hvězdy českého i světového jazzu - AL Foster, Vincent Herring, Michael Patches Stewart či Mark Whitfield.

V komorní atmosféře jazzového klubu Reduta, jehož akustika patří mezi nejlepší v Praze, předvedou svoje dovednosti muzikanti zvučných jmen. S excelentním slovenským projektem AMC Trio spojí síly kytarový mág Mark Whitfield ze Spojených států, jenž spolupracoval s hudebními veličinami jako je Herbie Hancock, Diana Krall, John Mayer či Sting. Velikán amerického jazzu Al Foster předvede svoji hráčskou genialitu ve společnosti kvartetu složeného z výjimečných hudebníků jazzové extratřídy. Unikátní newyorský projekt Soul Jazz Alliance zavítá na festival v rámci svého evropského turné, jenž zakončí v prestižním londýnském klubu Ronnie Scott´s.

V čele špičkového souboru renovovaných amerických hudebníků stojí Vincent Herring, jenž je řazen mezi nejlepší saxofonisty své generace a je plnohodnotným nástupcem Johna Coltrana. Ozdobou podzimního festivalu bude také významný trumpetista Michael Patches Stewart. Jeho nezaměnitelný hudební styl na pomezí jazzu, R´n´B a funku, který je znám po celém světě, budou mít jedinečnou příležitost vidět a slyšet všichni hudební nadšenci hned ve dvou festivalových projektech.

Letošní ročník věnovaný jeho zakladateli, publicistovi Lubomíru Dorůžkovi, v průběhu podzimních večerů nabídne tyto a další zajímavé jazzmany, z nichž někteří budou v České republice k vidění vůbec poprvé. Program celého festivalu včetně detailních informací najdete na www.jazzfestivalpraha.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!