Ostrava v pohybu aneb XII. Mezinárodní festival outdoorových filmů

Ostrava v pohybu aneb XII. Mezinárodní festival outdoorových filmů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Už v sobotu 27. 9. se do Ostravy přiřítí vlna zábavy a sportu, a to ve formě doprovodného programu již XII. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů 2014.

Ostrava ožije nejen ve svém centru, ale prakticky po celém jejím povrchu. Forum Nova Karolina, jako už tradičně, na celém projektu taktéž spolupracuje a vytvořila ideální místo pro víc než 30 atrakcí, které rozproudí krev každého návštěvníka. 53. ročník Ostravského maratonu odstartuje z Masarykova náměstí ve 12 hodin. Přesnou mapu trati a další podrobnosti naleznete na webu www.ostravskymaraton.cz. Dalším závodem je Fixies in the Black City, jehož třetí etapa končí dokonce až v Pržně. Jedná se o jeden z cyklo závodů Ostravy na kole.

Velkým lákadlem a hitem letošního outdoorového svátku bude Horsefeathers Mountain resort opening. Potěší především nedočkavce, kteří se již nemohou dočkat letošního sněhu. Už od pátku 26. 9. se tento snow park otevře veřejnosti. 

Organizátoři nezapomínají ani na děti. V plánu je malování na obličej, divadlo s klaunem a spousta dalších dětských aktivit a atrakcí. 

Určitě velkou zajímavostí bude exhibice Zdravotnické záchranné stanice, kdy se budou nebojácní záchranáři slaňovat z vrtulníku. Chybět nebude ani seskok parašutistů z letadla, nebo prohlídka televizního přenosového vozu televize Noe. 

Pro odvážné bude k dispozici divoký býk, lezecká stěna a v poslední době velmi oblíbený bungee running. Hitem však bude proslulá "moucha", zorbing, paragliding a dětská lukostřelba. Velkým očekáváním je i vystoupení Patricka Ulmana, který je mistrem v electric boogie.

Samotný festival outdoorových fimů nabídne letos 71 soutěžních filmů a 24 snímků nesoutěžních. Filmy budou bojovat mezi sebou ve čtyřech kategoricích: dobrodružný a extrémní sportovní film - sporty v přírodě, horolezecký a horský film, dobrodružný vodní sportovní film a cestopisný film. Za zmínku určitě stojí fakt, že z 99 % jsou filmy zcela skutečné a nehranné.

Slavnostní zahájení v Ostravě otevře 3. října téměř 15 000 kilometrů dlouhou pouť festivalu, zakončenou 6. prosince v Praze, kde budou při slavnostní ceremonii vyhlášeni a oceněni nejlepší filmaři. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!