V brněnském Bobycentru zahraje před Vánoci fenomenální Morcheeba

V brněnském Bobycentru zahraje před Vánoci fenomenální Morcheeba

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V brněnském Bobycentru se 12. prosince představí skupina Morcheeba. V plné sestavě se zpěvačkou Skye Edwards v Brně vystoupí vůbec poprvé!

Britská skupina Morcheeba je v hudebním světě skutečně pojem. Obecně můžeme říct, že její repertoár lze přiřadit k popu, i když právě takovéto označení je pro skupinu velmi sporné a nepřesné. Morcheeba totiž kromě klasického popu kombinuje ve své originální tvorbě také prvky trip - hopu (často je brána právě jako čistě trip - hopová záležitost), funku a soulu.

Jádrem skupiny jsou bratři Paul a Ross Godfreyovi a energická zpěvačka Skye Edwards, která skupinu během doby její existence opustila, přitom právě Skye s Paulem Godfreyem stojí za zrodem Morcheeby, který se datoval již v 90. letech. Každý, kdo hudební scénu sleduje si Morcheebu ihned spojí s hlasem Skye, který má sametově melancholický nádech, který vytváří hlavní image celé kapely, což bylo poznat i po odchodu Edwardsové z Morcheeby. Kapela náhle ztratila kouzlo a originalitu. Na postu zpěvačky se vystřídalo pár jiných vokalistů, avšak žádný z nich nenahradil silný a unikátní hlas Skye. Na dalším studiovém albu Dive Deep se díky absence Skye objevilo mnoho hostujících zpěváků, deska však nepatřila k těm zásadním z celé dosavadní diskografie. 

Před 4 lety na jaře však Morcheeba byla opět na výsluní, a to díky návratu Edwardsové a právě s jejími vokály vychází album Blood Like Lemonade. V roce 2013 pak vyšla poslední deska skupiny – Head Up High.

Nenechejte si tuto výjimečnou událost ujít! Vstupenky od 590 CZK exkluzivně nabízí předprodejní síť Ticketpro.

Zdroj: Dalin Vajčner, PRAAN, Foto: Facebook.com/MorcheebaMusic

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Zoner Bobyhall nabízí i další akce

Umělci: Morcheeba

Místo konání: Zoner Bobyhall

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!