Literární novinky – Bobby Orr, severská krimi Smrt démona nebo Zimní příběh lákají čtenáře

Literární novinky – Bobby Orr, severská krimi Smrt démona nebo Zimní příběh lákají čtenáře

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nakladatelství pokračují ve zběsilé jízdě a vydávají další zajímavé knihy. Tentokrát o hokeji, norskou krimi nebo české fantasy.

Smrt démona - Nord krimi - Anne Holtová, Nakladatelství Jota

Román Smrt démona je třetí knihou norské autorky, v níž se setkáváme s policejní vyšetřovatelkou, tentokrát už vrchní komisařkou, Hanne Wilhelmsenovou. Spolu se svým svérázným kolegou Billym T. se pokouší odhalit pozadí brutální vraždy spáchané v dětském domově v Oslu. Zatímco policisté pátrají po motivu činu a snaží se vyřešit typickou záhadu „zamčeného pokoje“, vyplouvají na povrch temné stránky zdánlivě bezproblémových vztahů mezi zaměstnanci domova. Paralelně s průběhem vyšetřování se odvíjí druhá dějová linie, jejímž hrdinou je dvanáctiletý Olav, umístěný do domova proti své vůli a trpící jednak jistým druhem hyperaktivity, ale také nepotlačitelnou nenávistí vůči svému okolí…
Dětský domov, brutální vražda a uprchlé dítě…
Temný a poutavý román od oblíbené norské autorky.

Orr: Můj příběh - Bobby Orr, Nakladatelství Jota

Legenda hokejového světa, Bobby Orr, konečně prolomil celoživotní mlčení a napsal memoáry, které jsou stejně unikátní jako on sám. Žádnému z hokejových obránců se nikdy nepodařilo napodobit jeho styl, žádný hráč nezískal tolik trofejí a nezaznamenal tolik rekordů, z nichž mnohé zůstávají nepřekonané dosud. Teď se Bobby Orr rozhodl promluvit o tom, co ho na cestě za slávou a úspěchem inspirovalo a motivovalo, jak se cítil, když ho agent, kterého považoval za bratra, zradil, a co si myslí o současném hokejovém světě. O tom a ještě o mnohém dalším.
Kniha, která patří do povinné četby všech hokejových fanoušků.

Zimní příběh - Mark Helprin, Nakladatelství Jota

Mytický příběh z New Yorku odehrávající se v několika časových rovinách o osudové lásce, která trvá navždy.

Jedné zimní noci, na samém počátku 20. století, se pouliční zloděj Peter Lake pokusí vyloupit honosný dům známého novinářského magnáta. Dům však není prázdný – Peter zde najde krásnou dívku jménem Beverly. Peter jejímu kouzlu okamžitě podléhá. Jejich láska však zůstává nenaplněna, protože Beverly záhy umírá na tuberkulózu.

Zoufalý Peter se během jedné z honiček, kterou na něj uspořádají členové bývalého zlodějského gangu, vrhá z Brooklynského mostu do vody. Zdá se, že příběh končí…

Osud však rozhodne jinak. Peter Lake se znovu vynořuje o mnoho desetiletí později, obdařený zvláštními schopnostmi, o kterých zpočátku nemá ani tušení. Zmateně tápe v ulicích New Yorku své vlastní budoucnosti a jen matně si vzpomíná, odkud přichází. Teprve při spatření starého obrazu s Beverly si uvědomí, kým je, a vydává se najít svou lásku i smysl života.

Literární předloha stejnojmenného filmu s Colinem Farellem a Jessicou Brown Findlayovou v hlavní roli.

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender - Leslye Waltonová, Nakladatelství CooBoo

Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava – skoro ve všech ohledech normální dívka – se narodila s křídly.
Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu.
Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.

Světový bestseller s prvky magického realismu oceňují čtenáři i literární kritici po celém světě. Kniha byla zařazena mezi Amazon’s Big Books for Spring, na portálu The Guardian patří mezi nejpopulárnější knihy a připravuje se filmové zpracování.

Na závěr ještě přidáme jednu pozvánku. Ve čtvrtek 25. září od v 16 hodin se v Paláci knih Luxor na Václavské náměstí uskuteční křest knihy EVY PILAROVÉ a JAROSLAVA DOUBRAVY - POTKALA JSEM LÉČITELE. Pořádá nakladatelství Jota.

Speciální hosté: Aleš Cibulka a Michal Jagelka, Osmany Laffita a Guy P. Gheysens, Kateřina Hrachovcová a Jan Herčík, Petr Urban a Inka Urbanová a Kamil Spáčil.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!