Vítězkou soutěže o mladé talenty Arcolor se stala Tereza Havránková

Vítězkou soutěže o mladé talenty Arcolor se stala Tereza Havránková

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Šestý ročník festivalu mladé módy skončil. Návštěvníci mohli navštívit pop-up store, fashion talks, přehlídku Jany Minaříkové v doprovodu skupiny Marimba. K vidění byla také kolekce Alžběty Presové nebo prádlo od Page underwear a mnoha dalších.

Soutěž mladých a talentovaných designerů zná jméno nového držitele titulu ArFashion Designer 2014.  Vítězem, který byl vybrán odbornou porotou, se stala Tereza Havránková.

Tereza na finálovém večeru předvedla kolekci s názvem K.R.O.J., která sklidila velký úspěch. Propracované oděvy byly vytvořeny z netkané textilie, kterou Terka sama propalovala pájkou. Materiál byl pak tímto originálním způsobem povýšen na umělecké dílo a vznikl tak ozdobný vzor připomínající krajku. Inspirace kroji byla jednoznačná. Nosným prvkem kolekce se stalo kolo, jež bylo patrné na nadýchaných sukních i rukávech a čepcích. Kontrast s původní inspirací tvořil podtext skryté nahoty.

Vítězka na kolekci pracovala hodně dnů i nocí a výsledek rozhodně stál za to. A stát za to, bude i přehlídka v pražských ulicích na příštím ročníku Festivalu mladé módy Arcolor 2015! Kolekce totiž bude navržena novou vítězkou a my se můžeme těšit, co si pro nás připraví čerstvá držitelka titulu ArFashion Designer 2014.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!