Jan Rosák se objeví v nové hře Divadla Bez Hranic

Jan Rosák se objeví v nové hře Divadla Bez Hranic

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Milí přátelé a příznivci divadla!

Srdečně zveme na představení Policejní prezident aneb inspektor Smith zasahuje. Jedná se o hudební crazy komedii ze současnosti, děj se odehrává na policejní služebně, na „staroslavném“ Vyšehradě a v psychoanalytické ordinaci. Poetika inscenace nezapře inspiraci anglickými a francouzskými komediemi, přesto jde o ryze českou hru, o muzikál po česku. Česká národní povaha, i když se také objeví v „anglickém balení“, jistě má svá specifika. 

V roli vysloužilého politika a ještě vysloužilejšího vědce se představí Jan Rosák, jeho bývalou manželku a osobitou psycholožku hraje Kateřina Březinová, naivní, i když ne tak zcela, studentkou psychologie se po dobu představení stane Martina Balážová a vyšinutým, schizofrenií trpícím českým policistou Jan Bartoška, který zásluhou své nemoci vystoupí v dvojroli. Geniálního anglického inspektora českého původu ztvárňuje František Kreuzmann.

Scénář a texty písní napsal Jan Kosek, hudbu složil a přímo na jevišti hraje Jakub Pospíšil, režie se ujal František Kreuzmann. Jan Kosek je autorem řady knih a divadelních her, Jakub Pospíšil zkomponoval hudbu k desítkám inscenací a písní a František Kreuzmann, kromě toho, že se jako herec objevuje v divadle, ve filmu a na televizní obrazovce, se v posledních letech stále výrazněji profiluje jako autor a režisér, např. inscenacemi Martin Eden a Jana Eyrová.  Scénograficky a kostýmově inscenaci dotvořil Samuel Pospíšil ve spolupráci na výpravě s Petrem Míkou.

Vznik inscenace byl podpořen grantovým příspěvkem MČ Praha 5 a Nadací Život Umělce. Premiéra inscenace se uskuteční 14. a 15. 9. 2014 od 19:30 v Divadle Bez Hranic (Křesomyslova 14, Praha 4) a další repríza se zvýhodněným vstupným pro občany MČ Prahy 5 v Meetfactory (Ke Sklárně 3213/15) 22. 9. 2014 od 19:30.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Bez Hranic nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!