Literární novinky - Nová Burdová či Děsivé storky

Literární novinky - Nová Burdová či Děsivé storky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V nakladatelství Fragment vychází několik knih, určených především mladším ročníkům.

Volání sirény - Proklet, Michaela Burdová

Překoná pravá láska staletí, smrtící nenávist a dávné prokletí?
Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí.
Cestu jí však zkříží Liamův bratr. Je to první muž, který jí neleží u nohou a odolává jejímu uhrančivému půvabu. Derrenova odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?

Děsivé storky - Kletba egyptské mumie, Robert Lawrence Stine

Pojďte se bát!
Hororový příběh, ze kterého vám bude zaručeně běhat mráz po zádech, vás zavede do ztracené komnaty jedné z egyptských pyramid, která je plná mumií. Ty jsou však podezřele zachovalé! Jaké záhady pyramida skrývá? A je něco pravdy na tom, že je prokletá?

Já a moje příšera, Dick King-Smith

Oblíbená legenda o lochneské příšeře opět ožívá!
Když Angus a Kirstie najdou na pobřeží tajemné vejce, tak netuší, že se z něj nevylíhne pták, ale příšerka. Děti jí dají jméno Crusoe. Záhadný tvor je nejdřív maličký, ale roste tak rychle, že je mu za chvíli těsné i jezírko na zahradě. Děti spolu s dědečkem a rodiči musí Crusoa odvézt na bezpečné místo a ukrýt ho před zraky lidí. A tak se zrodí legenda…
Dobrodružný fantasy příběh o příšeře z jezera Loch Ness zaujal i filmaře a stal se předlohou pro úspěšné filmové zpracování.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!