Literární novinky - Nová Bridget, Steve Jobs nebo Se(x)znam

Literární novinky - Nová Bridget, Steve Jobs nebo Se(x)znam

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


I společnost Albatros Media se velice dobře připravila na letošní podzim. Řada jejich nových knih je opravdovou lahůdkou pro náruživé čtenáře. Představme si ty nejzajímavější tituly na měsíc září.

Bridget Jonesová - Láskou šílená - Helen FIelding, Nakladatelství XYZ

Dlouho očekávaný třetí díl bestselleru o bláznivé Bridget konečně v ČR!

Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co vlastně udělám, až řeknu „tři“…“) a některé zůstaly stejné („Nebudu jíst víc než tři Big Macy nebo panini se sýrem a šunkou ze Starbucks týdně…“), je jasné, že Bridget, kterou milují miliony čtenářů po celém světě, je zpátky v plné polní.

Steve Jobs - můj život, má láska, mé prokletí - Chrisann Brennanová, Nakladatelství BizBooks

Odhalte druhou tvář největšího IT vizionáře své doby. Steve Jobs byl arogantní, zároveň však uzavřený mladík, romantik, hrubián, génius naplněný sny i beznadějí hledající útěchu v LSD. V den, kdy se stal multimilionářem, opustil těhotnou přítelkyni. Zapřel i své vlastní dítě, dceru Lisu. O životě s idealistou, který chtěl změnit svět, a o jeho temných stránkách píše Jobsova bývalá přítelkyně a matka jeho prvního dítěte.

Kde se touláš, Bernadetto! - Maria Sempleová, Nakladatelství Plus

Proklatě zábavná společenská satira o možná bláznivější rodině než je ta vaše! Geniální nebo vyšinuté? Nezřízeně vtipná kniha o dívce, která na vlastní pěst pátrá, kam že se to poděla její matka a nebojí se použít všechny prostředky, včetně: veřejných listin, tajné korespondence FBI, emailů přátel, rodiny, učitelů a všeho co má po ruce.

60 týdnů na žebříčku bestsellerů New York Times.

Dlohodobě se drží vysoko na žebříčku bestsellerů Amazon.com v kategorii humor.

Se(x)znam - Joanna Bolouriová, Nakladatelství XYZ

Sexy, inteligentní a skandální! Se(x)znam líčí pouť pohledné třicátnice neprozkoumanými místy její ložnice – a je to docela jízda. Značně nemravné, ale skvělé čtení, z něhož budete jednu minutu lapat po dechu a vzápětí se hlasitě smát. Co se stane, když si pohledná třicátnice napíše SEZNAM deseti věcí, které chce stihnout v sexuální oblasti?

Skvěle napsaná kniha plná humoru navazující na linii Deníku Bridget Jonesové nebo Sexu ve městě, prodchnutá sexuální svobodou.

O holčičce z jiného světa - Aharon Appelfeld, Nakladatelství Albatros

Je válka a židovští chlapci Adam a Thomas se musí ukrývat v lese a čekat, než bude ve vesnici bezpečno a mámy si pro ně zase přijdou. Příroda se s chlapci nemazlí a hlad je nemilosrdný. V tom se jako spásný anděl zjeví holčička Mína. Není nakonec opravdu z jiného světa? Dojemný dětský příběh o neobyčejné odvaze, hlubokém porozumění a síle, která se skrývá tam, kde bychom ji někdy nečekali.

Selekce - Kiera Cassová, Nakladatelství CooBoo

Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.

Jen si troufni - Katie McGarryová, Nakladatelství CooBoo

Pravda o Beth a jejím životě by poslala její matku do vězení, proto ji musí chránit za každou cenu. Až její strýc přinutí Beth vybrat si mezi máminou svobodou a svým vlastním štěstím… Musí však chodit do školy, kde ji nikdo nerozumí. Snad kromě jednoho kluka…Pro Ryana to na začátku byla výzva…Stala se z výzvy přitažlivost?

Na závěr ještě přiložíme pozvánku na křest knihy Radši nekoukat od Ivanky Deváté. Ta ve své nové knize shromáždila více než šedesát fejetonů a všechny jsou plné jejího laskavého humoru. Akce se uskuteční 3. září 2014 od 16:00 v Kavárně Mezi řádky, Štefánikova 40, Praha 5.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!