Literární novinky - Nový Hercule Poirot, Třetí hlas či Láďa Hruška

Literární novinky - Nový Hercule Poirot, Třetí hlas či Láďa Hruška

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Je tu konec prázdnin a s ním i začátek nového školního roku. Prázdniny končí i vydavatelům knih, a proto se můžete těšit na podzim plný novinek. Alespoň něco dobrého. Přinášíme vám aktuality jednoho z největších knižních gigantů, společnosti Euromedia Group.

Poirot: Vraždy s monogramem - Sophie Hannah, Nakladatelství Knižní klub

Nejslavnější postava z pera královny zločinu je zpět…

Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů – nesnadného úkolu důstojně navázat na tradici poirotovských detektivek se ujala bestsellerová autorka Sophie Hannah.

Výsledkem jsou Vraždy s monogramem, spletitý případ zasazený do Londýna 20. let minulého století – ďábelsky chytrý hlavolam plný falešných stop a snadno přehlédnutelných, o to však důležitějších detailů může rozřešit jen legendární belgický puntičkář a jeho brilantní „malé šedé buňky“.

Třetí hlas - Cilla & Rolf Börjlindovi, Nakladatelství Knižní klub – Edice světový bestseller

Nový drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv.
Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu, kdysi asistentku proslulého cirkusového vrhače nožů. Stockholmský komisař (a bývalý bezdomovec) Tom Stilton se na žádost přítele vydává do Francie zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Olivia Riverová (dříve Rönningová, studentka Policejní akademie) znala Sahlmanna a chce vypátrat jeho vraha. Oba případy se záhy protnou a donutí Toma a Olivii ke spolupráci, ač se navzájem nemohou vystát. Sužováni nočními můrami se ocitají tváří v tvář další.

Vypravěčka - Jodi Picoultová, Nakladatelství Ikar - Edice světový bestseller

Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže – byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi? Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.

Obuvníkova žena - Adriana Trigiani, Nakladatelství Ikar - Edice světový bestseller

Příběh dvou lidí, kteří si byli od první chvíle souzeni, začíná krátce po roce 1900 v italské Lombardii. Malý Ciro prakticky osiřel poté, co mu důlní neštěstí vzalo otce, matka se duševně zhroutila a spolu s bratrem Eduardem jej ponechala v péči řádových sester. Enza naopak žije uprostřed početné rodiny. Jejich cesty se krátce, ale osudově protnou nad hrobem Enziny sestřičky Stelly: zralejší Enza ihned tuší, že poznala toho pravého, a i lehkovážnější Ciro má od té chvíle Enzu zapsánu hluboko v srdci. Shodou nečekaných zvratů se ale jejich vztah rozvine až po mnoha letech a na druhé straně zeměkoule – znovu se potkávají až v New Yorku, kde se Ciro učí obuvníkem, a Enza se uchytí jako kostýmní švadlena v Metropolitní opeře...
Opojné, pestré a romantické vyprávění je prodchnuto vším, co činí Itálii Itálií a co si utečenci z vlasti brali s sebou i do Nového světa: prostým labužnictvím i upřímnou zbožností, lehkovážným přátelstvím i hloubkou citu, řemeslnou dovedností i rodinnou láskou.

Spatříš svoje anděly - Theresa Cheungová, Nakladatelství Knižní klub - Edice světový bestseller

Jak vlastně poznáte, že jsou andělé přítomni ve vašem životě? Jak je možné, že dokážou tolika lidem přinášet útěchu, uzdravení a inspiraci? Britská spisovatelka Theresa Cheungová, uznávaná odbornice na paranormální jevy, sny a duchovní růst, nabízí odpovědi na tyto otázky. Její kniha je především praktickým průvodcem, který vám pomůže porozumět poselstvím, díky nimž lze bezpečně procházet úskalími každodenního života.

Vaříme s Láďou Hruškou - Nakladatelství Ikar

Populární potravinový inspektor a reportér TV NOVA Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař a dokázal, že vařit se dá levně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších dobrot doslova za pár korun. Zkuste třeba domácí loupák potřený jahodovou marmeládou s vínem ke snídani, na oběd pizzu z pomazánkového másla a ke kávě nugátové croissanty. Podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku!

Až mě uloží do země - Peter Robinson, Nakladatelství Knižní klub

Chris Lowndes, úspěšný skladatel filmové hudby, se po smrti své ženy rozhodne vrátit do rodné Anglie. Koupí si starý dům na odlehlém místě, jenž ho od pohledu okouzlil, ale pak zjistí, že se tu před více než půl stoletím odehrála vražda: bývalého majitele, lékaře E. A. Foxe, údajně otrávila jeho krásná a mnohem mladší manželka Grace. Byla zatčena, odsouzena a oběšena. Ale byla vinna? Chrisova zvědavost se postupně mění v posedlost. Touha odhalit pravdu ho vede po temných, klikatých cestách hluboko do minulosti, do spleti tajemství až příliš blízkých současnosti.

Trojice - Sarah Lotzová, Nakladatelství Knižní klub

Čtyři letecké katastrofy na čtyřech kontinentech během jednoho jediného dne. Svět je v šoku a na pokraji paniky. Vyšetřovatelé vylučují jednu příčinu za druhou – za pády letadel nestojí ani teroristické útoky, ani nepřízeň počasí. Jako zázrakem je přežily tři děti a jistý náboženský fanatik došel skálopevného přesvědčení, že ti tři – novináři je nazvali Trojice – zvěstují apokalypsu. A že bude třeba začít se připravovat na soudný den. Co když má pravdu? A byli opravdu jen tři? A může za jejich podivné chování skutečně jen šok z prožitého traumatu a neutichající zájem médií?

Šalomounův prsten 3 - Barbara Goldsteinová, Nakladatelství Knižní klub

Na Řím prší krev. Zlověstné znamení zvěstuje neodvratnou smrt papeže Evžena IV. Ten ještě stačí pověřit Alessandru d’Ascoli pátráním po legendárním pečetním prstenu krále Šalomouna, který jeho držiteli propůjčuje nepředstavitelnou moc.

Kolem Alessandry najednou umírají přátelé, ona sama je zaživa pohřbena v katakombách. Podaří se jí uniknout, ale inkvizice ji i jejího milence obviní z vraždy papeže. Alessandřina hranice už začíná hořet... 3. díl série Zapomenutý papež a Boží schrána.

Další připravované knihy naleznete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!