Literární novinky - Vládci sedmimoří, Upíří deníky a Nebudu nenávidět

Literární novinky - Vládci sedmimoří, Upíří deníky a Nebudu nenávidět

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


 Několik málo novinek z nakladatelství Fragment a Host.

Vládci Sedmihoří – Diamantová cesta

Iva Hlaváčková

Nakladatelství Fragment

Vládce zla Dragon zabil v souboji svého dávného soka, bílého kouzelníka Ladona. Rovnováha mezi dobrem a zlem se tím narušila a bájné zemi Sedmihoří hrozí krutý osud. Když Dragonův nohsled Murdoch ukradne pět diamantů, které dodávají sílu Knize dobra, dobro se začne ze světa vytrácet. Sedmihoří může zachránit jen vyvolený hrdina ze světa lidí, který drahokamy rozprášené po celé zemi najde a opět spojí dohromady. Sourozenci Ondra a Sára se proto vydávají na strastiplnou cestu. Dokážou najít pět diamantů, které představují lidské ctnosti, a překonat tak vládce zla? Který z nich se stane vyvoleným?

První část dvoudílné série.

Upíří deníky – Slabé místo

Lisa Jane Smithová

Nakladatelství Fragment

Šestnáctý díl série Upířích deníků V okamžiku, kdy byl Stefan bodnut do srdce, roztříštil se Eleně svět na tisíc kousků. Jeho smrt má na svědomí Jack. Šílený vědec, který chce vymýtit všechny normální upíry, nahradit je geneticky upravenou rasou upírů a jejich prostřednictvím ovládnout celý paranormální svět. Jeho dalším cílem se stává Damon. Dokážou Elena a její přátelé najít slabé místo těchto zdánlivě nesmrtelných stvoření a zničit je dřív, než bude pozdě? Najde Elena odvahu přiznat citové pouto, které ji začíná s Damonem spojovat?

Nebudu nenávidět

Izzeldin Abuelaish

Nakladatelství Host

Palestinský lékař a mírový aktivista Izzad-Dín Abúléš vzpomíná na své dcery, které zahynuly při bombovém útoku v Pásmu Gazy v roce 2009, a přitom vypráví příběh svého života, své rodiny i národa.

Abúléš prosazuje mírové řešení vztahů mezi Palestinou a Izraelem, prosté násilí a zaslepenosti. Sám jde příkladem a léčí jak palestinské, tak izraelské neplodné ženy. Z jeho vyprávění si lze udělat představu o dějinách izraelsko-palestinské oblasti po roce 1948, kdy vznikl samostatný izraelský stát a tisíce Palestinců byly nuceny odejít do stísněného uprchlického tábora v Pásmu Gazy. Jedná se o pohled vzdělaného Palestince, který je lidsky na výši, z druhé (a málo prozkoumané) strany barikády.

Text doprovázejí fotografie Abúléšových rodinných příslušníků a citace z dokumentů a dopisů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!