Literární novinky - Srpnové novinky z Albatrosu

Literární novinky - Srpnové novinky z Albatrosu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Společnost Albatros Media nešetří své čtenáře ani v letních měsících a vydává hned několik zajímavých kousků. Přinášíme vám novinky na měsíc srpen.

Radši nekoukat - Ivanka Devátá, Nakladatelství Motto – Již vyšlo

Kniha fejetonů o lásce, vztazích, nemocech, běžném životě a třeba i bulváru. Ve své knize jich Ivanka Devátá shromáždila více než šedesát. Navíc tu nechává promlouvat i věci samy, takže se dozvíte, co si myslí rohožka, klobouk, váza či kapesník. A že u toho nebude chybět humor, tím si můžete být jisti!

Příručka pravého detektiva - Berry Jedediah, Nakladatelství Plus - Vychází: 18.8.2014

(11 kniha oblíbené edice Pestrá řada, v níž vychází literární skvosty světově uznávaných a ceněných autorů)

Neobvyklá detektivka z pera Jedediaha Berryho vypráví o síle představ a snů a okouzluje čtenáře svým skoro až pohádkově ztvárněným světem. Jedediah Berry si však pohrává nejen s obsahem, ale i formou svého vyprávění. Bájná Příručka pravého detektiva, díky které Charles Unwin, detektiv proti své vůli, dokáže případ vyřešit, se až nápadně podobá knize, kterou držíte v ruce. Berry svým stylem navazuje na díla Jorge Luise Borgese, Franze Kafky či Jaspera Ffordeho.

Koncovka - Podivuhodný vzestup a pád Bobbyho Fischera - Brady Frank, Nakladatelství XYZ - Vychází: 25.8.2014

Bobby Fisher (1943–2008) byl americký šachista, mistr světa v šachu v letech 1972–1975. Už v 15 letech postoupil do turnaje kandidátů a stal se velmistrem. Titul mistra světa získal v roce 1972 výhrou „zápasu století“ v Reykjavíku na Islandu nad sovětským obhájcem titulu Borisem Spasským. Tento turnaj probíhal během studené války a byl interpretován jako vítězství USA nad Sovětským svazem. Pravidelně se objevuje v diskuzích o tom, kdo je nejlepším šachovým hráčem všech dob. Výrazně přispěl k rozvoji teorie šachového zahájení, svými vítězstvími zpopularizoval šachy, díky němu se začaly v šachu „točit“ větší finanční částky a k rozvoji hry přispěl i vynálezem nového způsobu měření času hráčů na rozmyšlenou a návrhem alternativních pravidel šachů.

Nevšední doteky dějin - Historické příběhy ve spirále 20. století - Pacner Karel, Nakladatelství Plus – Již vyšlo

Kdy byl poprvé spatřen létající talíř? Kde je Hitlerovala mrtvola? Byl vrah Johna Kennedyho loutkou KGB? Který z Čechů byl jako jediný u zrodu atomové bomby? Indiáni Navahové byli nejdokonalejší radisté za druhé světové války, jejich jazyku totiž nikdo na světě nerozuměl, nemuseli tedy používat tajné kódy. Stačilo najít pojmenování věcí, pro které neměli v navažštině výraz, a tak bojovému letounu říkali „kolibřík“, vysílačce „tiše zpívající přenosná skříňka“, „brambor“ představoval ruční granát, „vejce“ bomba a „želva“ tank… Poutavé, někdy až neuvěřitelné příběhy 20. Století, kterým, ač je to s podivem, historici nevěnovali zatím důkladnější pozornost, objevil publicista a popularizátor vědy Karel Pacner.

Jak se staví město - Klára Smolíková, Nakladatelství Albatros – Vychází 25.8.2014

Kniha je třetí publikací volné série popularizující historii. Autorka nápaditě spojuje příběh dětských hrdinů s poznatky, které hravě a srozumitelně podává. Tentokrát budou děti putovat časem, aby krok za krokem viděly, jak roste město, jak se staví a proměňuje. Kniha obsahuje celostránkové ilustrace Honzy Smolíka, které názorně představí opevnění, radnici nebo katedrálu, ale také pobaví vtipnými situacemi, detaily a komiksovými sekvencemi.

Škola dobra a zla - Soman Chainani, Nakladatelství CooBoo – Vychází 18.8.2014

Sofie čekala celý život na to, až ji unesou…Ptáte se kam? Do pohádky. Do Školy dobra, kde se z ní stane princezna, najde si toho pravého prince a budou spolu navěky šťastní. Tedy alespoň takový byl plán. Ale co když ji umístí do Školy zla? Může být krásná Sofie čarodějnicí? Jak je nebezpečné věřit pohádkám, které vás vtáhnou do děje a nebudou chtít pustit zpět. The New York Times Bestseller!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!