Plzeň ožívá! Startuje festival Živá ulice

Plzeň ožívá! Startuje festival Živá ulice

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Festival Živá ulice přiveze do Plzně přes 600 umělců a na sedmi scénách od 11. do 17. srpna představí hudbu, pouliční divadlo i bohatý doprovodný program. Plzeňské centrum přivítá Lenku Dusilovou, The Plastic People of the Universe, Never Sol a mnoho dalších hudebníků. Chybět nebude například ani food festival národnostní menšin.

Multižánrový festival Živá ulice – Plzeňská setkání se letos koná potřetí. Navazuje na osmnáctiletou tradici festivalu Na ulici a do západočeské metropole přiváží hudbu, pouliční divadlo, nezávislou módu a design, výstavy v plenéru i bohatý program pro děti. Celý festival je zdarma

Dramaturgie festivalu je postavena na kvalitním line upu z ryze českých interpretů, a to i díky Roku české hudby, který byl vyhlášen Ministerstvem kultury. Výsledkem jsou čtyři základní linie: talentované zpěvačky jako Lenka Dusilová, LENNY, Debbi či Monika Načeva. Čerství držitelé ocenění v podání Never Sol, Bratrů Orffových, Vložte kočku nebo kapely Houpací koně. Následují „bardi“ – Jiří Schmitzer, Xavier Baumaxa a Plastic People of the Universe, které doplňuje festivalová klasika například v podobě Fastfood Orchestra.

Hudbu doplní bohatý program – například pětimetrové akrobatické kolo

Hudební složka Živé ulice tvoří jen část celého festivalu. Během sedmi dní se přijede do Plzně celá řada divadelníků a performerů. Plzeň například poprvé uvidí V.O.S.A. Theater s pětimetrovým akrobatickým kolem. Nebudou chybět pohádky pro děti nebo pouliční knihovna, ve které se bude denně číst. Dva dny – 14. a 15. srpna budou patřit nezávislé módě a designu, do Plzně totiž přijedou Plzeň Fashion Days. Chybět nebude ani dobré jídlo.

Živá ulice do svého programu zapojuje aktivní a nadané lidi z širokého okolí. Každý rok umožňuje začínajícím kapelám v rámci projektu Mladá krev zahrát si na stejné stagi a před stejným publikem jako známí interpreti, výherci se pak dokonce dostanou do hitparády rádia. Každoročně se také koná kulturní hydepark, který je určený všem zájemcům, kteří se chtějí do festivalu zapojit. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!