Botanická zahrada nabídne výstavu amatérských fotografií Fotofata 2014

Botanická zahrada nabídne výstavu amatérských fotografií Fotofata 2014

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Botanická zahrada v Troji dnes zahajuje výstavu půlročního projektu Fotofata 2014, který je zaměřen na amatérskou fotografii . Až do konce prázdnin budou na expozici Stráň a v lesních biotopech ke shlédnutí nejlepší snímky absolventů kurzu. 

Letos pořádala trojská botanická zahrada spolu s fotografem, lektorem a publicistou Topim Pigulou již třetí ročník oblíbeného půlročního fotografického kurzu pro amatérské fotografy s názvem Fotofata. Botanická zahrada, zejména její tropický skleník Fata Morgana, se staly od ledna do června základnou pro šest fotografických seminářů.

Na nich se pod vedením odborného lektora fotoamatéři snažili zachytit to nejlepší, co se v dané chvíli v rámci botanické fotografie nabízelo. „Díky rozmanitosti druhů nám v botanické zahradě kvetou rostliny skutečně každý den. Ani v zimních měsících, kdy fotokurzy probíhaly, nebyla o zajímavé objekty nouze,“ říká Veronika Podušková, mluvčí trojské botanické zahrady.

Snímky fotoamatérů měly možnost soutěžit na webových stránkách, kde se podrobily hlasování veřejnosti. Šest nejúspěšnějších spolu s patnácti, které zvolila odborná porota v čele s Topim Pigulou, teď bude zdobit venkovní expozice Botanické zahrady hl. města Prahy až do konce prázdnin.

Cílem projektu je dokázat, že pod odborným vedením dokáže výstavní fotografii pořídit i laik se zcela neprofesionálním vybavením,“ říká Topi Pigula, lektor fotografických kurzů v Botanické zahradě v Troji, a pokračuje: „Krásná fotografie je především výsledkem okamžitého nápadu, pohotovosti fotografa, využité příležitosti či odlišného vidění reality a teprve pak otázkou technického vybavení. Tato výstava je toho důkazem.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!