Colours of Ostrava nabídne víc než jen kvalitní hudební program!

Colours of Ostrava nabídne víc než jen kvalitní hudební program!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Unikátní atmosféru festivalu Colours of Ostrava utváří nejen vystoupení hudebních hvězd, ale také bohatý doprovodný program, který nikde jinde nenajdete.

Příkladem může být například diskusní scéna, kterou návštěvníci naleznou v malém sále v budově Gongu a těšit se mohou na různá zábavná setkání - například s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou, islandskou zpěvačkou Emilíanou Torrini, režisérem Janem Hřebejkem, architektem Davidem Vávrou, výtvarníky, galeristy apod. A nebude také chybět speciální ostravská PechaKucha Night.

Letošní zvláštností bude i vlastní orloj. A to dokonce v obří velikosti s klauny místo figurek, který bude umístěný nahoře na zvukařské věži u hlavního pódia. Vždy po skončení koncertu se spustí zvonkohra a v podání španělského souboru Companyia La Tal se před diváky objeví burleskní postavy v nádherných kostýmech a odehrají vizuálně a pohybově fascinující představení kombinující magické obrazy s prvky unikátní pantomimy.

Colours of Ostrava doplní nejrůznější workshopy, jejichž součástí bude možnost zapojení do akrobacie na šálách, žonglování, cyrwheelu, salsy, afrických, orientálních, balkánských a slovenských lidových tanců, indiánských copánků, ale uvidí také fireshow, novocirkusová představení nebo Djs.

Rozhodně nejvýraznější novinkou letošních Colours of Ostrava je vysílání až sedmi pořadů, a to včetně Otázek Václava Moravce, Studia 6 nebo Dobrého rána.

„Chtěli bychom využít silnou atmosféru festivalu, přenést ji do našich pořadů a zároveň nabídnout návštěvníkům to, co je na České televizi unikátní, tedy například zákulisí profesionálně fungujícího týmu, který připravuje živé zpravodajství,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák. Kromě České Televize se na vysílání bude podílet i Hitrádio Orion, které zakotví na celé čtyři festivalové dny.

Na Colours of Ostrava nebude chybět ani rozsáhlý výtvarný program. V tajemném prostoru pod Vysokou pecí č. 1 představí v rámci výstavy nazvané Industriální revoluce 2 umělci Achrer, Šimera, Nepraš a Hladil svá díla, která vzniknou přímo na festivalu, inspirované jedinečným prostorem a atmosférou. Kurátorem a spolupořadatelem výstavy je, stejně jako loni, významný galerista a výtvarník Zdeněk Sklenář. Vystavující umělci mohou získat Výtvarnou cenu Jana Světlíka, která je symbolem kreativního a uměleckého, zhmotnění snů a vizí, přesahující všechny tradiční rozměry umění.

Co určitě potěší každého návštěvníka je navýšení počtu výčepů, Colours of Ostrava bude také první akcí v Moravskoslezském kraji, na které se bude čepovat nový ležák Radegast Ryze Hořká 12. Moravskou atmosféru budou moci návštěvníci nasát v unikátní Hospodě Radegast s kapacitou 300 míst, která nabídne pivo načepované do skla a jídla typická pro severní Moravu. Návštěvníci festivalu si budou moci vybírat ze 17 druhů piv na 226 výčepních kohoutech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!