Colours oživí Ostravu na celý Barevný týden

Colours oživí Ostravu na celý Barevný týden

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ostrava ožije kulturou nejen ve dnech festivalu, ale již od začátku týdne, kdy začne tzv. Colours week. Návštěvníky čeká Festival v ulicích s koncerty, divadly, workshopy či programem pro děti zdarma. Dále se mohou těšit také na Gastro festival s moravskoslezskými specialitami, rozsáhlý sportovní areál Barvy v pohybu s tradičními i netradičními sporty nebo hudební showcase konferenci Czech Music Crossroads, o které jsme již psali zde. Colours week zahájí otevření kempu na na Slezskoostravském hradě v pondělí 14. července.

Festival v ulicích, který letos nově proběhne ne během, ale v úterý a ve středu před Colours of Ostrava, nabídne zdarma v centru Ostravy špičkové domáci i zahraniční hudebníky, desítky jamujících muzikantů, pouliční divadla, tanečníky, výtvarníky, básníky, živý jukebox, hudební uličku, festivalový průvod, workshopy, program pro děti nebo venkovní tělocvičnu. Ve Foru Nová Karolina, v prostorách Trojhalí a na ulici blízko těchto budov si budete moci poslechnout například Vašo Patejdla a Ewu Farnou, Ondřeje Brzobohatého, Adama Mišíka, Michala Hrůzu a mnoho dalších. Více informací na www.festivalvulicich.cz.

V druhé části programu uspokojíte i žaludek, když budete chtít zjistit „Jak šmakuje Moravskoslezsko,“ což je i název gastrofestivalu, který se k celému dění připojí. Návštěvníci dostanou příležitost ochutnat krajové speciality, poznat původní recepty či se podívat naukázky vaření - tím vším bude provázet známý kuchař a gurmán Ivan Vodochodský. Více informací na www.jaksmakuje.cz.

Clours week nezapomněl ani na nadšené sportovce, když pro ně připravil akci s názvem Barvy v pohybu. Mezi Forem a Trojhalím vyroste sportoviště s bohatou nabídkou pohybových aktivit, workshopů, turnajů či profesionálních sportovních show. Můžete si zde zahrát napříkald plážový volejbal, zorb fotbal, badminton, pétanque, bungee trampolíny, bludiště či deskové hry.

Vyzkoušet si bude možné i hry, které se dosud v Česku nezabydlely. Třeba disc golf, holandský billiard, americký cornhole nebo švédský kubb. Ani cyklisté nepřijdou zkrátka, jelikož pro ně od 15. do 20. července budou připraveny cyklotrasy vedoucí po významných místech ostravského regionu i Beskyd. A v neposlední řadě se ke sportovním radovánkám přidá I Duhové plavení, kde se návštěvníci budou moci svézt na kánoích a raftech po dvou různých trasách.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!