Plzeňský festival Živá ulice láká na divadlo, koncerty i polévku

Plzeňský festival Živá ulice láká na divadlo, koncerty i polévku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letošní Multižánrový festival Živá ulice připravil výběr kvalitních českých interpretů, mezinárodní pouliční divadlo, dětské a doprovodné programy, workshopy i gastronomické zážitky. To vše v komfortu historického centra Plzně.

Festival Živá ulice se skládá ze tří částí - začíná akcí Za dveřmi je Plzeň, tedy ozvěnami Mezinárodního festivalu pouličního divadla Za dveřmi. V rámci něj přijíždějí do Plzně od 17. do 20.7. věhlasná česká i zahraniční jména pouličního a alternativního divadla - česko-ruští Teatr Novogo Fronta, cyberpunkoví Amanitas s jejich halucinogenní Alenkou, Bratři v tricku s letošní premiérou Cirkus hraček nebo portugalský soubor Teatr SÓ. Představení se letos budou odehrávat v Proluce a doplní je koncerty v Inspiral Garden Součástí Za dveřmi je Plzeň bude i repríza unikátního divadelní projektu With Unarmed Forces, který vznikl minulý rok ve spolupráci izraelského Clipa Theater a Teatr Novogo Fronta u příležitosti 20. výročí souboru. Představení tak zapojí do festivalu i plzeňský prostor Papírna.

Od 11. do 17. srpna nás pak čeká ŽIVÁ ULICE - sedm scén během sedmi dní v historickém centru a na nich kvalitní čeští interpreti: ženské “písníčkářky” několika generací - Lenny, Lenka Dusilová & Baromantika nebo Monika Načeva, staří i mladí “bardi”: Xavier Baumaxa, Jiří Schmitzer a Plastic People of The Universe a česká želízka v ohni neboli držitelé prestižních hudebních ocenění - Doctor Victor (Global Battle of Bands), Houpací koně (Vinyla), Vložte Kočku (Vinyla a Anděl). Doplňují je The Prostitutes, Pub Animals, Prague Conspiracy, electro-swingoví Mydy Rabycad, Fastfood Orchestra nebo Longital. Za kvalitním českým výběrem totiž stojí hudební publicista a letošní dramaturg Živé ulice Honza Vedral.

Živá ulice v srpnu ale zdaleka nebude jen o hudbě - v Proluce budou k dispozici každý den dětská představení a workshopy, ochutnat chutě světa budete moci v rámci programu Babylon na plotně, díky kterému se zapojují do festivalu národnostní menšiny žijící v Plzni např. izraelské taneční představení Ábel nebo německé Grotest Maru.

Důležitou součástí srpnové části festivalu je i prodejní veletrh alternativní módy a designu Plzeň Fashion Days, který se letos uskuteční na Náměstí Republiky 14. a 15. srpna.

Jako tradiční tečku za létem nevynechali organizátoři ani letos oblíbený 7. září Festival Polévky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!