Nejnovější články » Filmové novinky

Kapela The Fellas propůjčila trochu slunce ze svých písní novému českému filmu Zejtra napořád

9.6.2014,

Hudba akustické kapely The Fellas (dříve Goodfellas) dokresluje atmosféru nového českého filmu Zejtra napořád. Titulní písní je novinka We Should Care, ke které vznikl videoklip v Hongkongu. Právě v asijské metropoli se totiž část filmu odehrává.

Režisér Rudolf Havlík pro svůj režijní debut hledal hudbu, která by rezonovala s pohodou a uvolněnou atmosférou filmu. Právě takový život se snaží žít i jeho filmový hrdina.„Je to moje prvotina, takže je trochu i o mně samotném. Hledal jsem proto hudbu, kterou sám poslouchám a která ve mně rezonuje,“ vysvětluje debutující filmař. Našel ji až neuvěřitelnou náhodou: „Byl jsem už trochu zoufalý, protože se mi nic pořád úplně nelíbilo a viděl jsem na Facebooku fotku Jonnyho z The Fellas s akustickou kytarou v ruce. Tak jsem se ho jednoduše zeptal, jestli by se nechtěl potkat. Sešli jsme se, a bylo to  přesně to pravé! Baví mě to moc.“ Potvrzuje to i kapela: „Tušil jsem, že film potřebuje hudbu plnou emocí, jaké zažíváte při cestování, nebo při vzpomínání na svá minulá dobrodružství. Poslal jsem několik návrhů a velmi rychle jsme se shodli,“ dodává kytarista kapely a autor většiny skladeb Jonny Anděl.

Film Zejtra napořád vypráví o mladém obchodníkovi, který žije mezi Čínou a Českem. Svůj neurovnaný život touží změnit, tomu slibuje vyjít vstříc už „zejtra a napořád“. Stíhají ho ale hříchy z minulosti a vlastní slabosti, kterým se zatím nedokáže postavit. Právě boj s vlastním nitrem je téma, které nedávno řešil i hlavní skladatel kapely The Fellas Jonny Anděl: „V dubnu loňského roku jsem se z celkového vyčerpání zhroutil na koncertě v Praze. Konfrontoval jsem se s vlastní smrtí a můj život se od základu změnil. Tuhle zkušenost jsem vložil i do textů.“

V nové tvorbě kapely The Fellas ale přesto zůstává i její typická dobrá nálada, silné melodie a akustický zvuk. Titulní píseň We Should Care je navíc oživená i o zvuk ukulele. „Do našeho arzenálu akustických kytar tak díky novým skladbám přibylo několik zajímavých nových odstínů. Právě tak jsme toužili obohatit svůj zvuk;, zůstat u akustiky ale hledat nové možnosti,“ dodává Jonny. Videoklip k písni vznikal během natáčení filmu v Hongkongu.

Film Zejtra napořád bude mít světovou premiéru na MFF Karlovy Vary, kde bude uveden v oficiálním programu mimo soutěž.Do kin vstupuje snímek, který produkovala společnost Bio Art a distribuuje Falcon, 17.července. V hlavních rolích : Pavel Batěk, Vica Kerekes, Filip Blažek, Klára Issová, Jiří Lábus a Ruda z Ostravy!

Kapela The Fellas (dříve Goodfellas) vznikla v roce 2008 v Karlových Varech. Jejími členy jsou Tomáš Anděl (zpěv), Jonny Anděl (kytary, vokály), Jakub Anděl (basa, vokály) a Edai (kytary). Kapela je charakteristická zvukem akustických kytar, energickým živým projevem a pozitivní náladou. Pohybuje se v žánrech akustického rocknrollu a indie-folku. V roce 2011 vydali The Fellas své debutové album Robbery Blues, které nahráli v USA s americkým producentem Chrisem DiBenedittem. V roce 2012 získali hudební cenu Anděl pro objev roku, a později ji vydali i v zahraničí. Za pět let své existence The Fellas odehráli přes 500 koncertů nejen v Česku (Německo, Rakousko, Anglie). Aktuálně kapela připravuje své druhé album.