Kapela The Fellas propůjčila trochu slunce ze svých písní novému českému filmu Zejtra napořád

Kapela The Fellas propůjčila trochu slunce ze svých písní novému českému filmu Zejtra napořád

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hudba akustické kapely The Fellas (dříve Goodfellas) dokresluje atmosféru nového českého filmu Zejtra napořád. Titulní písní je novinka We Should Care, ke které vznikl videoklip v Hongkongu. Právě v asijské metropoli se totiž část filmu odehrává.

Režisér Rudolf Havlík pro svůj režijní debut hledal hudbu, která by rezonovala s pohodou a uvolněnou atmosférou filmu. Právě takový život se snaží žít i jeho filmový hrdina.„Je to moje prvotina, takže je trochu i o mně samotném. Hledal jsem proto hudbu, kterou sám poslouchám a která ve mně rezonuje,“ vysvětluje debutující filmař. Našel ji až neuvěřitelnou náhodou: „Byl jsem už trochu zoufalý, protože se mi nic pořád úplně nelíbilo a viděl jsem na Facebooku fotku Jonnyho z The Fellas s akustickou kytarou v ruce. Tak jsem se ho jednoduše zeptal, jestli by se nechtěl potkat. Sešli jsme se, a bylo to  přesně to pravé! Baví mě to moc.“ Potvrzuje to i kapela: „Tušil jsem, že film potřebuje hudbu plnou emocí, jaké zažíváte při cestování, nebo při vzpomínání na svá minulá dobrodružství. Poslal jsem několik návrhů a velmi rychle jsme se shodli,“ dodává kytarista kapely a autor většiny skladeb Jonny Anděl.

Film Zejtra napořád vypráví o mladém obchodníkovi, který žije mezi Čínou a Českem. Svůj neurovnaný život touží změnit, tomu slibuje vyjít vstříc už „zejtra a napořád“. Stíhají ho ale hříchy z minulosti a vlastní slabosti, kterým se zatím nedokáže postavit. Právě boj s vlastním nitrem je téma, které nedávno řešil i hlavní skladatel kapely The Fellas Jonny Anděl: „V dubnu loňského roku jsem se z celkového vyčerpání zhroutil na koncertě v Praze. Konfrontoval jsem se s vlastní smrtí a můj život se od základu změnil. Tuhle zkušenost jsem vložil i do textů.“

V nové tvorbě kapely The Fellas ale přesto zůstává i její typická dobrá nálada, silné melodie a akustický zvuk. Titulní píseň We Should Care je navíc oživená i o zvuk ukulele. „Do našeho arzenálu akustických kytar tak díky novým skladbám přibylo několik zajímavých nových odstínů. Právě tak jsme toužili obohatit svůj zvuk;, zůstat u akustiky ale hledat nové možnosti,“ dodává Jonny. Videoklip k písni vznikal během natáčení filmu v Hongkongu.

Film Zejtra napořád bude mít světovou premiéru na MFF Karlovy Vary, kde bude uveden v oficiálním programu mimo soutěž.Do kin vstupuje snímek, který produkovala společnost Bio Art a distribuuje Falcon, 17.července. V hlavních rolích : Pavel Batěk, Vica Kerekes, Filip Blažek, Klára Issová, Jiří Lábus a Ruda z Ostravy!

Kapela The Fellas (dříve Goodfellas) vznikla v roce 2008 v Karlových Varech. Jejími členy jsou Tomáš Anděl (zpěv), Jonny Anděl (kytary, vokály), Jakub Anděl (basa, vokály) a Edai (kytary). Kapela je charakteristická zvukem akustických kytar, energickým živým projevem a pozitivní náladou. Pohybuje se v žánrech akustického rocknrollu a indie-folku. V roce 2011 vydali The Fellas své debutové album Robbery Blues, které nahráli v USA s americkým producentem Chrisem DiBenedittem. V roce 2012 získali hudební cenu Anděl pro objev roku, a později ji vydali i v zahraničí. Za pět let své existence The Fellas odehráli přes 500 koncertů nejen v Česku (Německo, Rakousko, Anglie). Aktuálně kapela připravuje své druhé album.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!