Nejnovější články » Divadelní recenze

Pravidelně vyprodané představení Čtyři dohody promítne kino Lucerna a podpoří AKCI CIHLA

4.6.2014,

Filmový záznam představení Čtyři dohodyJaroslavem Duškem v režii Olgy Špátové a Miroslava Janka vyšel na DVD na začátku prosince 2013. Licenčně omezený náklad je již vyprodaný. Nejedná se o běžný záznam, představení je zpracováno filmově, kdy záběry ze scény jsou autorsky kombinovány s černobílými filmovými archivy. Čtyři dohody se exkluzivně budou promítat 16. června 2014 od 18.45 v Kině Lucerna. Výtěžek z filmového představení půjde na konto AKCE CIHLA a podpoří reintegraci lidí s mentálním postižením.

Vstupenky jsou k zakoupení: na www.akcecihla.cz, v Kině Lucerna a na stáncích AKCE CIHLA.

Již více než devět let herec Jaroslav Dušek a jeho kolegové provází v pražském Klubu Lávka v představení Čtyři dohody diváky nejen učením toltéckých šamanů, ale i cestou životem za osobní svobodou a štěstím. Úspěšné představení na motivy stejnojmenného bestselleru Dona Miguela Ruize, které zhlédlo více než 150.000 diváků, vyšlo na začátku letošního prosince na DVD. Režie dvouhodinového záznamu se ujali Miroslav Janek a především Olga Špátová, která jej kreativně obohatila černobílými záběry ze soukromých rodinných archivů. V představení s Jaroslavem Duškem dále vystupují Pjér La Šé´z a Alan Vitouš, o světelný design se stará Viktor Zborník.

Záznam vznikl z představení uvedených již v květnu 2006. „Je klidně možné, že pokud se vypravíte za námi do divadla, uvidíte zase něco trochu jiného, další verzi. Za léta hraní jsme nasbírali tolik „materiálu“ k jednotlivým dohodám, že by představení mohlo trvat i několik hodin. Každé představení je tedy spíše jakýmsi nahlédnutím do ohromného prostoru, je zamýšleno jako inspirace, nikoli jako návod,“ uvádí Jaroslav Dušek.