Nový český film Zejtra napořád představuje první ukázky

Nový český film Zejtra napořád představuje první ukázky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hlavní hrdina nového českého filmu Zejtra napořád Petr Kraus žije v trysku. Jeho život je jeden velký adrenalin. Obchodovat s nebezpečnými lidmi, lítat z kontinentu na kontinent, dávat si schůzky naslepo a sem tam se svalit do nějakého průšvihu, z kterého vás musí vysekat nejlepší kámoš. Občas jste ve vatě a občas vám někdo drží pistoli u čela. Občas potkáte divný lidi. A občas ty pravý. Ale je tohle život, který chce? Petr si není tak úplně jistý, co vlastně hledá. Nechce zbohatnout, nechce se usadit, chce něco změnit, chce… ale co vlastně? Protože to neví, tak nepozná, že už to má vlastně nadosah. A když to pozná, je už možná pozdě. A nebo ne?

V hlavních rolích nového českého filmu, který vstoupí do kin 17.července, uvidíme Pavla Baťka, Vicu Kerekes a Filipa Blažka.

Chtěl jsem přivést do filmu mužskou postavu, která bude zajímavá, protože si myslím, že v českých filmech chybí silné mužské charaktery. Většinou jsou to ublížení, potrhlí, debilní nebo asexuální tvorové, na které mě nebaví se dívat. A to, že všichni chceme změnit svůj život a máme své sny, mi přijde logické, protože věřím, že v koutku duše si to přejeme v jisté míře všichni,“ říká režisér Rudolf Havlík.

Zejtra napořád je Havlíkovým prvním hraným filmovým počinem. Jako scenárista mohl vycházet ze spisovatelské zkušenosti – je velmi úspěšným bloggerem a autorem čtyř knih. A přestože příběh hlavního hrdiny je fabulace a fikce, inspirací pro výchozí situaci byla Rudolfovi Havlíkovi jeho práce v Asii a zkušenosti s čínskou mentalitou. Část příběhu a také část natáčení se odehrála v Hongkongu, který – jak režisér zdůrazňuje - je neskutečně sexy a dává filmu neopakovatelnou atmosféru. „Snažili jsme se udělat především zábavný film, který se nebere zas tak moc vážně. Aby se bylo na co koukat.“ říká Rudolf Havlík. „Lidi doufají ve vlastní happy end a já jsem jim ho chtěl tímhle filmem dát. Každý má své sny a kino je místo, kde se sny můžou a mají plnit. Nemám rád škatulky. Pro mě je Zejtra napořád prostě velký letní film.“

Do hlavní role filmu si vybral režisér Pavla Baťka a v hlavní roli si těžko představit někoho jiného. „Petr se snaží změnit svůj život, ale úplně se mu to nedaří, protože na to jde špatně,“ říká Pavel Batěk. „I když jemu všechny cesty dávají smysl, protože doufá, že na nich najde to, co mu chybí.“Hlavní ženskou roli vytvořila ve filmu Zejtra napořád Vica Kerekes, jako Petrova nejlepšího kamaráda uvidíme Filipa BlažkaJiřího Lábuse v roli mafiánského bosse, Michala Kavalčíka alias Rudu z OstravyKláru Issovou a další.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!