Manu Chao na Rock for People!

Manu Chao na Rock for People!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na Rock for People vystoupí po osmi letech špička latinskoamerické hudební scény Manu Chao se svým novým projektem la Ventura. Zpěvák španělského původu vyrůstající ve francouzském prostředí s britskými vlivy ve své tvorbě, festival rozproudí se svým folkovo-rockovým kvartetem spolu s kytaristou Madjidem, bubeníkem Philipe a basákem Gambeatem.

Kapela na koncertu zahraje kromě Chaových starých hitů jako Me Gustas Tu nebo Clandestino i novou tvorbu, která jistě nebude postrádat nic ze známé Chaovi žánrové všestrannosti, kdy ve své hudbě kombinuje reggae, punk, rock, ska, folk a francouzské šansony.

Manu Chao na festivalu vystoupil před osmi lety, na posledním ročníku konaném v Českém Brodě, kde byl hlavní hvězdou. Dorazilo na něj tehdy kolem 20 tisíc fanoušků, kteří dodnes zřejmě drží český rekord v nejdelší frontě u pokladny. I kvůli tomu se příští ročník konal v kapacitně přívětivějším Hradci Králové.

Chao si ponechává odstup od showbusinessové mašinérie a inspiraci čerpá z pouličního hudebního vření, kde se cítí doma a jehož je stálou součástí. Dodnes rád pod různými jmény vyráží hrát do barů a menších sálů, s ad hoc sestavami přátel hudebníků nebo se přidává k místním muzikantům. Třeba překvapí i na Rock for People a předvede vedle svého setu také improvizované představení na ranveji.

Začátky Chaovy jtvorby poznamenala britská punková vlna, jmenovitě The Clash, The Jam a Dr. Feelgood. Na francouzské alternativní scéně se objevuje v půli osmdesátých let v rockabilly kapele Hot Pants, posléze s bratrem Antoinem a dalšími přáteli zakládá skupinu Los Carayos. Zásadní zlom přinesla sestava Mano Negra z roku 1987, která si brzo získala velké jméno zejména v neanglofonních oblastech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!