Ochutnejte klasické i netradiční cheesecaky v The Chemistry gallery

Ochutnejte klasické i netradiční cheesecaky v The Chemistry gallery

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Dne 31. května 2014 se v pražské The Chemistry gallery uskuteční první ročník festivalu cheesecaků. Na návštěvníky čeká nejen ochutnávka oblíbeného dortu od profesionálů, ale i od amatérských cukrářů, kteří budou soutěžit o přízeň návštěvníků. Připraven je také doprovodný program s hudbou k tanci i s hrami pro děti.

Pražská The Chemistry gallery zažije poprvé chuťové orgie. Ti, co milují sladké, si budou připadat jako v ráji. Labužníci na festivalu mohou ochutnat dorty z dílen pražských cukráren, kaváren, restaurací i dalších podniků zvučných jmen jako například Choco-cafe, Cheecup, Bohemia Bagel, Moment, Kumbál, Petrisimo, Sweet Life, Kosher Food a další. Z mimo Pražských to jsou pak například Satyr z Plzně a V melounovém cukru z Brna. Svůj bar na festivalu otevřou Divoké Matky. Pochlubit se dezerty své vlastní receptury však přijdou i jednotlivci, kteří dosud pekli pouze doma pro potěšení svých nejbližších.

„Na festivalu chceme veřejnosti představit všechny klasické i originální, představitelné i nepředstavitelné podoby cheesecaků. Zároveň se snažíme povzbudit jak profíky, tak i amatéry, aby přišli s co nejosobitějším provedením. O to větší napětí zavládne při hodnocení, čí dort bude nakonec nejúspěšnější u návštěvníků“, říká hlavní pořadatelka Markéta Adamcová.

Návštěvníci budou cheescaky ochutnávat, hodnotit a bodovat. Na výherce s největším počtem bodů pak čeká zajímavá odměna. Nabyté kalorie mohou poté hosté vytancovat v rámci doprovodného hudebního programu. Připraveno je i klání ve hře bingo a pro malé děti zábavný kuchařský koutek.

Nejstarší doložená zmínka o cheesecaku pochází z antického Řecka. Dřívější formy tohoto dortu se pochopitelně zcela lišily od těch dnešních jak svou chutí, tak i konzistencí. Typický cheesecake, jak jej známe dnes, pochází z USA a k jeho přípravě se používá nezrající smetanový sýr, nejčastěji značky Philadelphia. Mimo americký kontinent se cheesecake liší v chuti podle toho, jaký druh sýru cukráři používají. Například v Itálii se jedná o ricottu, v Německu, Polsku a Nizozemí je nejčastější quark. U nás je často čerstvý sýr nahrazován tvarohem i přesto, že má velice odlišnou chuť. Tento populární dezert si získal svou oblibu především díky své jednoduché přípravě. Zároveň však existuje nespočet variant, jakými jej mohou kuchaři vylepšit.

Těšíme se na Vaši návštěvu a přejeme spoustu lahodných zážitků!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!