Colours of Ostrava chystá výtečná divadelní představení

Colours of Ostrava chystá výtečná divadelní představení

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letošní Colours stejně jako každý rok nebudou jen o skvělé a ze všech koutů světa přicházející hudbě. Můžete se těšit i na rozmanitou divadelní produkci. Mezi představeními, která festival uvede bude například nová hra Divadla Bolka Polívky DNA nebo improvizační koncert členů pražského Divadla Sklep a brněnského Komediografu za účasti takových herců jako Tomáš Hanák, Pavel Liška nebo Milan Šteindler. Chybět nebude ani invenční a všemi humornými mastmi mazaný soubor bláznů VOSTO5.

V nové komedii DNA, která má premiéru 18. června 2014 v Divadle Bolka Polívky, si spolu zahraje Bolek Polívka se svou dcerou Annou. Je se tedy opravdu na co těšit. Tvůrci slibujíplno gagů, klaunských výstupů a efektů, typické improvizace i charakteristického humoru Bolka Polívky, který osvěžuje jeho dcera, Anna Polívková. Hra zpracovává generačního střet otce a dcery, kde ON a ONA prožívají všední satiru života.  

Souboj gigantů, to je název improvizace, kde si to rozdá pražská Besídka divadla Sklep ve své největší síle s brněnským divadlem Komediograf v nejlepším obsazení. Půjde o velmi velmi přátelský a tvrdě nelítostný souboj o divákovu bránici. Neopakovatelný, nekompromisní a výjimečně třaskavý souboj humoru, o jehož vítězi nerozhodne nikdo jiný než diváci. Hrají: Tomáš Hanák, Pavel Liška, Milan Šteindler, Tomáš Matonoha, David Vávra a další

Dalším článkem divadelní scény festivalu bude soubor nového cirkusu Cirk La Putyka, který připravil představení Risk jako svůj první projekt s mezinárodním obsazením - diváci uvidí akrobacii na trampolíně, cyr wheelu, létající nože, šipky, živou hudbu i projekce. Tvůrci se skrze předstvení pokoušejí přijít na tejmné kouzlo risku v životě člověka. Proč nás tak přitahuje a vůbec jaký k němu máme postoj. 

Pro náročnější diváky si Colours připravily multižánrový projekt One Step Before the Fall uskupení Spitfire Company a Damúza, který tematizuje motiv boje, vyčerpanosti, projevů Parkinsonovy choroby a kolapsu. Na jevišti se střetnou Lenka Dusilová a její hypnotická hlasová a zvuková vlna se silovým tancem Markéty Vacovské uprostřed boxerské arény. 

A skoro naposled, ale v žádném případě a nikdy úplně se festivalových divadelních radovánek zúčastní i Divadlo Vosto5, které přiveze na Colours představení Souboj Titánků, které mělo premiéru loni. Jeho děj tvůrci přibližují slovy: “Lidstvo se ocitlo na kraji totálního kolapsu… Dlouhý čas vládla rovnováha, ale síly zla začaly převažovat… Sobectví, lež a jejich věrná sestra nenávist tlačí na jazýčky vah… Lidstvo je zoufalé, trapné a banální… Bohové již nemohou déle mlčet… Olymp je příjemné místo na lelkování, jenže čas od času se zkrátka musí začít míchat do lidských záležitostí, mají to koneckonců v popisu práce… Ta chvíle nastala. Začíná souboj Titánků! Ale nejdřív… nejdřív se bohové musí poradit!” Kdo už někdy Vostopětku aspoň koutkem oka zahlédl, je mu jasné, že takové skvělé šílence si nesmí nechat ujít, ať už předvedou cokoli.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!