Na festivalu Prague Proms zazáří Daria Klimentová a Vadim Muntagirov

Na festivalu Prague Proms zazáří Daria Klimentová a Vadim Muntagirov

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Desátý ročník Mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms nabízí skutečně multižánrový program. Přestože si své největší lákadlo „odbyl“ už na konci března, kdy do Prahy zavítal Tim Burton a s dvorním skladatelem hudby svých filmů, Dannym Elfmanem, vyprodali Smetanovu síň, určitě je i nadále na co se těšit…

I přes značnou vyrovnanost má program festivalu několik vrcholů. Prvním z nich je vystoupení renomovaného skladatele a dirigenta Vince Mendozy, který ve spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem přiveze do Prahy vynikající instrumentalisty Joe Lovana a Johna Abercrombieho (26. června). Druhým vrcholem bude koncertní provedení oblíbené opery La Traviata (3. července), ve které představí stále vyhledávanější Dinara Alieva své světově proslulé kolegy Francesca Demura a Vasily Ladyuka.

Absolutní špičkou chystaného programu je však podle organizátorů možná jedno z posledních pražských vystoupení skvělé české primabaleríny Londýnského královského baletu Darii Klimentové a jejího partnera Vadima Muntagirova ve Smetanově síni 12. července. Toto vystoupení je očekáváno s velkým napětím a je příslibem unikátního zážitku pro všechny milovníky klasického baletu.

Nejprestižnějším příspěvkem nejen jazzovému publiku pak bude vystoupení Natalie Cole. Na závěr festivalu zazní opět oblíbená a vyhledávaná filmová hudba v podání Českého národního symfonického orchestru, řízeného taktovkou osvědčeného Carla Davise. Jinak je tento ročník obdařen mimořádným počtem prestižních smíšených sborů, které se postupně stávají pro posluchače Promsů stále oblíbenější. Jsou to Central State Univerzity Chorus Ohio, Scottish Royal National Orchestra Chorus a zejména United Chorus, který je vytvořen na bázi spojení amerických a ruských sborů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!