Jarní pop-up festival Future Shorts se stěhuje na Flédu

Jarní pop-up festival Future Shorts se stěhuje na Flédu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V nejlegendárnějším klubu v Brně - na Flédě se 14. května ve 20:00 na plátně rozhýbe krátký film. Přesouvá se sem totiž pop-up festival Future Shorts, který se do Brna vrací v druhém cyklu a přináší výběr toho nejlepšího ze světové produkce krátkého filmu. Nové prostory by tak měly pohodlně uspokojit rostoucí počet příznivců tohoto žánru.

Diváky tentokrát čeká sedm krátkých filmů5 zemí. Své zastoupení zde představí Velká Británie, Švédsko, Jemen, Irsko a Austrálie.

Filmovou cestu zahájí 'ne-romantická' komedie z Velké Británie, dále zažijeme nehody a náhody v životě jednoho australského pilota, abychom se posléze přesunuli do Švédska a vydali se spolu s mladou dívkou pomstít bývalému příteli. V následujícím snímku budeme sledovat dobrodružství, které zažívá malý chlapec v jemenských ulicích. Dvojice britských filmů nás zavede do světa dětí. Prvně skrze pohled mladého chlapce se dozvíme něco o krutém dopadu turismu, globalizace a komerce na Zanzibar, a nakonec budeme testovat hranice mezi realitou a dětskou představivostí. Na své si přijdou i příznivci animovaného filmu: v irském snímku se budeme moci zamyslet, jaké je to být ptákem, který má strach z létání.

Všechny filmy jsou jako obvykle promítány v originálním znění s českými a anglickými titulky.

FILM – HUDBA – UMĚNÍ - LIDÉ. To vše je festival Future Shorts. Tohoto hesla se drží i skupina zapálených studentů z Masarykovy univerzity v Brně, která již druhým rokem festival v moravské metropoli pořádá. Po skončení je pro diváky připraven doprovodný hudební program.

Více informací na http://www.futureshortsbrno.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Fléda

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!